FinansNyhet

Ecoclime tar in 40 miljoner kronor – Familjen Hamberg huvudinvesterare

Ecoclime Familjen HambergEcoclime Familjen Hamberg
Foto: Ecoclime
Publicerad

Familjen Hamberg, ägare i spelbolagen Betsson och NetEn, blev huvudinvesterare i Ecoclimes riktade nyemission om 40 miljoner kronor. 

Marlène Sellebråten

Proptech-bolaget Ecoclime Group har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget cirka 40 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen syftar till att finansiera den internationella etableringen av dotterbolagen Evertherm Reenergy Systems och SDC Automations verksamheter på fler marknader och även genomföra kompletterande förvärv, framgår av ett pressmeddelande. 

Nyemissionen, som skett via ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande, tillför nytt kapital för fortsatt expansion men även nya investerare i bolaget. Det familjeägda investmentbolaget Hamberg Förvaltning AB med närstående, ägare i spelbolagen Betsson och NetEn, har nämligen tecknat sig för 50 procent av den riktade nyemissionen och blev därmed nyemissionens huvudinvesterare. Familjen äger även 50 procent av fastighetsbolaget Solporten med ett bestånd om 24 fastigheter med cirka 1 000 lägenheter belägna främst i Solna och Sundbyberg. 

– Vi ser en stor potential för Ecoclimes lösningar, både i Sverige och internationellt. Affärsområdena Fastighetsautomation och cirkulär energi medför minskad miljöpåverkan och ger finansiella besparingar för fastighetsbolag, kommenterar Gaetan Boyer, vice vd för Hamberg Förvaltning, i pressmeddelandet.

Annons

Stockholm Corporate Finance har agerat finansiell rådgivare och sole bookrunner och Advokatfirman Glimstedt legal rådgivare i samband med nyemissionen. Hagberg & Aneborn Fondkommission är emissionsinstitut i nyemissionen.

Annons