Vice chefsåklagare Jan Tibbling
Börs

EBM inleder förundersökning i handeln med Fingerprint

Realtid.se kan avslöja att Ekobrottsmyndigheten har beslutat att inleda en förundersökning rörande grov otillbörlig marknadspåverkan som rör handeln i Fingerprint.
– Just nu är det inga misstänkta personer utpekade men det finns anledning att närmare utreda handeln i den här aktien under en viss period säger vice chefsåklagare Jan Tibbling.
 

Uppdaterad 2017-01-19
Publicerad 2017-01-17

Den hårt prövade Fingerprint-aktien drabbas av ytterligare prövningar. Ekobrottsmyndigheten har beslutat att inleda en förundersökning.

– Jag har beslutat att inleda en förundersökning om grov otillbörlig marknadspåverkan som rör handeln i Fingerprint. Just nu är det inga misstänkta utpekade men det finns anledning att närmare utreda handeln i den här aktien under en viss period. Perioden omfattar januari till december 2016, säger vice chefsåklagare Jan Tibbling.

Enligt uppgifter till Realtid.se baserar sig beslutet på att inleda en förundersökning mot handeln i aktien av en omfattande anmälan som inkommit till Ekobrottsmyndigheten strax före jul. I anmälan talas bland annat om ”spoofing” och internhandel i kursdrivande syfte.

Vice chefsåklagare Jan Tibbling vill inte närmare kommentera detaljer i förundersökningen då förundersökningssekretess råder.

– Men jag kan säga så mycket att vi har begärt biträde av Finansinspektionen för att stärka upp marknadskunnandet, det här är ett väldigt komplext ärende. Och det kommer säkert kräva samverkan över landsgränser, säger vice chefsåklagare Jan Tibbling.
 

Platsannonser

Logga in