Finans

East Capital stärker greppet i Latinamerika

East Capital inleder partnerskap med Credicorp Capital Asset Management. "Vi stärker nu vår närvaro ytterligare i en region där vi inte har kontor på plats", säger Tim Umberger, Partner på East Capital till Realtid.

Publicerad 2019-05-14

East Capital har ingått ett nytt partnerskap för investeringsrådgivning med Credicorp Capital Asset Management för att stärka bolagets expertis om ekonomier, marknader och aktier i Latinamerika. detta skriver East Capital i ett pressmeddelande och tillägger att regionen är viktig för East Capitals globala strategier.

– Vi har investerat i Latinamerika i fem år och stärker nu vår närvaro ytterligare i en region där vi inte har kontor på plats. Partnerskapet har ingen direkt inverkan på investeringsvolymen utan utökar teamets aktiva kapacitet för grundlig bolagsanalys och integrering av hållbarhetsaspekter i investeringsprocessen, säger Tim Umberger, Partner på East Capital till Realtid.

Credicorp Capital AM ska integreras i East Capitals investeringsprocess och "arbeta i nära samarbete med East Capitals investeringsteam för Latinamerika. De kommer även att bidra med rådgivningsstöd om rådande makroekonomiska och politiska förhållanden, samt detaljerad och tidsenlig analys av potentiella investeringsmål och avyttringsmöjligheter", framgår det av pressmeddelandet.

East Capital skriver att partnersskapet speglar bolagets investeringsfilosofi "att kombinera grundlig finansiell analys med lokal kännedom och täta företagsbesök, samt uppskatta värdet av att integrera ESG-aspekter i investeringsprocesser vilket gynnar företag som uppvisar långsiktig hållbar tillväxt och har ansvarsfulla ägare".

– Samarbetet med Credicorp kommer att bidra med fördjupad förståelse för marknader i Latinamerika. Vi ser att East Capital och Credicorps investeringsprocesser är väldigt kompatibla och reflekterar värdet av ett långsiktigt fokus och integrering av ESG. Vi förväntar oss att deras kunskap och marknadskännedom kommer att stärka våra investeringsmöjligheter i Latinamerika ytterligare, säger Peter Elam Håkansson, ordförande och ansvarig för investeringsteamet på East Capital.

Credicorp Capital har verksamhet i Chile, Colombia, Panama, Peru och USA, och har över 25 år av erfarenhet av investeringar i regionen.

Platsannonser