Peter Elam Håkansson, ordförande på East Capital.
Fonder

East Capital stärker fokus på Indien

East Capital har rekryterat Sumeet Bhalla, som kommer från Goldman Sachs Asset Management, till kontoret i Hongkong. "Sumeet har gedigen branschkompetens och specialistkunskaper om den indiska marknaden", säger Peter Elam Håkansson, ordförande på East Capital.

Publicerad 2019-06-25

East Capital meddelar att man stärker fokus på Indien  och har rekryterar en ny assisterande portföljförvaltare, Sumeet Bhalla, som kommer att vara baserad vid East Capitals kontor i Hongkong.

Sumeet Bhalla kommer närmast från Goldman Sachs Asset Management där han varit Equity Research Analyst, och kommer på East Capital att vara ansvarig för Indien och ASEAN inom ramarna för fonden Global Emerging Markets Sustainable.

"Indien är en av världens snabbast växande ekonomier och blir en allt viktigare marknad för investerare. Med rekryteringen av Sumeet stärker East Capital sin position för att kunna dra fördelar av utvecklingen i denna expansiva ekonomi", skriver East Capital i pressmeddelandet.

– Rekryteringen av Sumeet stärker East Capitals närvaro ytterligare i tillväxt- och frontiermarknader. Sumeet har gedigen branschkompetens och specialistkunskaper om den indiska marknaden, och kommer att vara starkt bidragande när East Capital investerar i högkvalitativa bolag med potential till attraktiv avkastning och hållbar långsiktig tillväxt, säger Peter Elam Håkansson, ordförande på East Capital.

Sumeet Bhalla har tidigare arbetat som investeringsanalytiker på Signpost Capital Advisors. Han har en MBA från Harvard Business School och talar hindi samt punjabi. Han kommer att rapportera till François Perrin, Head of Asia.

East Capital har nyligen även rekryterat ett antal specialister till investeringsteamen, vilket Realtid tidigare skrivit om.

East Capital har även nyligen meddelat att den tidigare finansministern Anders Borg blir rådgivare för East Capital där han ska delta i arbetet med att analysera utsikter för världsekonomin med fokus på globala makroekonomiska-, politiska- och sociala trender.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in