Fonder

East Capital förvärvar Adrigo Asset Management

East Capital Holding förvärvar hedgefondförvaltaren Adrigo Asset Management.

Publicerad 2019-11-07

East Capital Holding förvärvar Adrigo Asset Management, som därmed kommer att ingå i East Capital Group tillsammans med East Capital, East Capital Real Estate och Espiria Fonder.

Enligt East capital ska Adrigo med sitt fokus på hedgefonder bli en plattform inom East Capital Group för absolutavkastande och specialiserade investeringsstrategier.

– Vi är mycket glada att bli ägare av Adrigo Asset Management. Genom förvärvet tillförs ytterligare en förvaltningsinriktning och ett nytt förvaltarteam samt varumärke till East Capital Group. Vi ser stora möjligheter med såväl kompetensen som de fonder vi får in, men även god potential att utveckla Adrigo med fler strategier.

– Jag tror också att East Capital Group kan bidra med våra erfarenheter från institutionell förvaltning, särskilt avseende hållbarhets- och ägarfrågor, samt tillföra resurser för ytterligare satsningar på investeringsteamet, säger Peter Elam Håkansson, ordförande i East Capital Holding.

Adrigo Asset Management förvaltar idag cirka 1,5 miljarder kronor i två hedgefondstrategier, Adrigo Hedge och Adrigo Small & Mid Cap L/S.

Av pressmeddelandet framgår det att Adrigos fonder kommer att förvaltas med bibehållen grundprincip om en låg och kontrollerad risk med absolut avkastning som mål.

– Genom förvärvet skapas en lösning där investerarna i Adrigos fonder kan se fram mot fortsatt goda avkastningsmöjligheter – i Adrigo Small & Midcap L/S med nuvarande förvaltarteam, och i Adrigo Hedge med nya resurser för en snabb återgång till den starka lågriskavkastning som varit kännetecknande för fonden sedan starten för 13 år sedan.

– East Capital har en mycket etablerad marknadsposition och investerarbas, kombinerat med en tydlig strategi för fortsatt utveckling av våra fonder. Vi är mycket nöjda att lämna över stafettpinnen till East Capital Holding, vars ledning vi har stort förtroende för, säger Håkan Filipson, ordförande i Adrigo Asset Management.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in