HelgNyhet

Du har väl inte missat finansbranschens älsklingar?

10 mest lästa på Realtid10 mest lästa på Realtid
Äntligen helg. Drick en kaffe och gå igenom veckans tio hetaste nyheter.
Publicerad

Tio nyheter i veckan fäste extra hos Realtids läsare. Här är veckans snackisar för dig som arbetar i eller kring finansbranschen.

Sverker Brundin

1. ”Vad händer när Google startar försäkringsverksamhet?”Folksams vd Jens Henriksson har fått jobba hårt för att få ordning på bolagets IT-system, struktur och regelefterlevnad. Och även om försäkringsmodellen har fått ny livsluft så saknas inte utmaningar. Av: Per Lindvall. Publicerad: Fredag, 2018-11-30.

2. EQT-veteranen: ”Finans är enklare än att leda industri”Under sina 24 år på EQT har Jan Ståhlberg varit med om 150 bolagsaffärer för 40 miljarder euro. I en öppenhjärtig intervju med Realtid berättar han om hela sin karriärresa – från Katrineholm till möten med potentater i Hongkong och regeringsmedlemmar i USA. Av: Margaret von Platen. Publicerad: Söndag, 2018-12-02.

3. Bankdirektören som brinner för NordenEn tilltagande finansiell snålblåst till trots: Eirik Winter satsar på snabb tillväxt för BNP Paribas i Norden på alla fronter de kommande åren. Av: Göran Lind. Publicerad: Tisdag, 2018-12-04.

Annons

4. Många fördelar med en privatbank – för den rikeDet är inte gratis att vara kund i en bank – så varför inte betala för den bästa? Av: Margaret von Platen. Publicerad: Torsdag, 2018-11-29.

5. Deloitte: Ebba Lindsö bekräftade utökad Allra-granskningEbba Lindsö och Karin Moberg är nu i blickfånget inför huvudförhandlingen som startades i veckan mellan Allra och Deloitte. Deloitte hävdar att man redan i februari 2017 gjorde klart för för Alexander Ernstberger att det behövdes en utökad granskning, vilket kvitterades av Karin Moberg och Ebba Lindsö. Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag, 2018-11-30.

6. Ny vd på EQTChristian Sinding tar över vd-posten efter Thomas von Koch. Av: Realtid.se. Publicerad: Måndag, 2018-12-03.

Annons

7. Här är rättsfallen som branschen följer med spänningDet ställs mycket stora krav för att hålla revisorer, advokater eller skatterådgivare skadeståndsansvariga. Just nu pågår några stora rättsfall som kan få avgörande betydelse. Av: Rakel Lennartsson. Publicerad: Torsdag, 2018-11-29.

8. Hon är bäst i Sverige på relationer med investerareI en tuff kamp mellan Sveriges tyngsta inom investerarelationer – ir – är nu en vinnare korad. Dessutom de främsta finanscheferna på området och inte minst de bästa börsbolagen. Av: Sverker Brundin. Publicerad: Onsdag, 2018-12-05.

9. Oljepriset skapar kris i RysslandDen svaga utvecklingen för oljepriset slår just nu hårt mot Putins Ryssland. Landet halkar efter EU alltmer och läget börjar bli prekärt för många vanliga människor i landet. Av: Margaret von Platen. Publicerad: Fredag, 2018-12-03.

Annons

10. Globala finanssektorn måste ta sitt klimatansvarGlobala finanssektorn måste vara en del av lösningen på klimatproblemet. Det skriver fyra stora svenska kapitalägare från G20-mötet i Buenos Aires. ”Våra förmånstagare och sparare har inte behövt ge avkall på avkastning på grund av hållbarhetsarbetet”, slår de fast. Debattartikel. Publicerad: Fredag, 2018-11-30.

Annons