Henrik Rosvall, grundare och vd för Dreams. och Karl Svantemark, CBO (beteendedirektör) på Dreams och vd i Dreams Securities. Foto: Dreams
Henrik Rosvall, grundare och vd för Dreams. och Karl Svantemark, CBO (beteendedirektör) på Dreams och vd i Dreams Securities. Foto: Dreams
Fintech

Dreams tar sikte på Europa med licens för värdepapper

Finansinspektionen har gett fintecholaget Dreams tillstånd att bedriva verksamhet som värdepappersbolag. Tillsammans med en kapitalinjektion på 90 miljoner kronor och en förstärkt ledning är bolaget nu redo att inleda sin expansion i Europa.

Uppdaterad 2019-11-15
Publicerad 2019-11-15

– Med den här licensen kan vi expandera i Europa på egna ben. Som värdepappersbolag behöver vi inte förlita oss på en samarbetspartner, säger Karl Svantemark, vd för Dreams Securities.

Den nya licensen som värdepappersbolag innebär att Dreams nu kan bedriva verksamhet och erbjuda kunder fondsparande utan behov av en bankpartner. Eftersom licensen kan passporteras till övriga EU/EES är den en viktig nyckel i Dreams Europasatsning och innebär att man i egen regi nu kan låta kunder i 31 europeiska länder investera i fonder med Dreams. Fonderbjudandet, som tillhandahålls bland annat genom Dreams samarbetspartner, tillika en av dess största investerare, AXA Investment Managers, är en viktig del i bolagets intäktsstrategi.

– Det är otroligt glädjande att vi fått tillståndet från Finansinspektionen. Nu kan vi fortsätta att utveckla privatekonomiska tjänster och produkter och möjliggöra finansiellt välmående för alla européer, vilket känns fantastiskt, säger Henrik Rosvall, grundare och vd för Dreams.

När bolaget nu inleder sin Europaexpansion, med Tyskland som första marknad, gör man det både med en färsk kapitalinjektion samt förstärkning av nyckelpersoner i ledningen. 

Elena Vallin, som närmast kommer från ledande positioner inom Klarna, tillträder som Dreams CFO och ska ansvara för att Europasatsningen utvecklas hållbart i linje med bolagets strategiska affärsmål. Dreams har även värvat Lidia Oshylansky från Spotify, som på Dreams går in som CPO.  Thomas Karlsson kliver in som riskchef i Dreams Securities. Han har tidigare arbetat som riskchef på både Nordnet och Avanza.

Platsannonser