Finans

Douglas Roos blir ny ledamot i Öresund

Nyheter24-grundaren Douglas Roos går in i styrelsen för Öresund.

Uppdaterad 2018-03-09
Publicerad 2018-03-09

I dag meddelar investmentbolaget Öresund valberedningens förslag till styrelse. Styrelsen utökas med en person och det är Douglas Roos som får den nya stolen i styrelsen. Styrelsen består i dag av tre kvinnor och tre män, och föreslås nu alltså utökas med en man. Andelen kvinnor är därefter 43 procent, uppger Öresund.

Valberedningen har föreslagit omval av samtliga nuvarande ledamöter; Magnus Dybeck, Anna Engebretsen, Laila Freivalds, Märtha Josefsson, Mats Qviberg och Marcus Storch samt nyval av Douglas Roos. Mats Qviberg föreslås fortsätta som styrelsens ordförande och Laila Freivalds föreslås fortsätta som vice ordförande i styrelsen. 

Douglas Roos är grundaren av Ladbrokes Norden och en av grundarna till Nyheter24-gruppen. Han har även medverkat som riskkapitalist i andra säsongen av tv-serien Draknästet tillsammans med bland andra Sven Hagströmer, Mats Gabrielsson, Richard Båge och Susanna Falkengren. Douglas Roos är även styrelseledamot i Inerventions, Blogg.se, Innobits och Tennis Lodge i Båstad.

Öresunds valberedning föreslår ett arvode till styrelseledamöterna på 210.000 kronor vardera och till styrelsens ordförande och styrelsens vice ordförande 280.000 kronor vardera.

Valberedningen föreslår KPMG omväljs med Anders Bäckström som fortsatt huvudansvarig revisor.

Platsannonser