Ola Rollén, vd för Hexagon
Juridik

Domen mot Ola Rollén överklagas

(UPPDATERAD) Den norska Ekobrottsmyndigheten, Økokrim, överklagar den frikännande domen mot Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén.

Uppdaterad 2018-01-24
Publicerad 2018-01-24

– Jag talar å styrelsens vägnar och alla som stöttat Ola genom denna påfrestande tid, att vi står enade med honom. Beslutet förändrar ingenting; Ola kommer att fortsätta som vd och koncernchef med styrelsens fulla stöd, säger Gun Nilsson, styrelseordförande i Hexagon, i ett pressmeddelande.

Som framgår av ett separat pressmeddelande från Ola Rolléns försvarsadvokat, Christian B. Hjort, kommer en framställan till appellationsdomstolen om avvisande av Økokrims överklagande att inlämnas inom kort, då det är "uppenbart att överklagan inte kommer att medges".

Økokrim skriver i ett separat pressmeddelande att myndigheten överklagar domen från Oslo tingsrett där en svensk medborgare blev frikänd efter insiderhandel i Next Biometrics Group ASA.

– Åklagarmyndigheten är oenig med rättens värdering av bevisen i målet och hur domstolen har värderat de rättsliga frågorna i målet. Økokrim överklagar domen, säger Marianne Bender från Økokrim.

Den norska myndigheten startade utredningen efter en anmälan från norska finansinspektionen, Finanstilsynet. Innan dess hade Oslo Børs upplyst Finanstilsynet om misstänkt handel i Next Biometrics Group ASA, framgår det av pressmeddelandet.

Platsannonser