Juridik

Dömd advokat utesluts ur Advokatsamfundet

Advokaten Thomas Lindwall dömdes för otillbörlig marknadspåverkan i höstas förra året och utesluts nu ur Advokatsamfundet.

 

Uppdaterad 2016-11-02
Publicerad 2016-11-02

Advokatsamfundets disciplinnämnd har den 13 oktober uteslutit Thomas Lindwall ur samfundet. Beslutet gäller omedelbart.

– Jag har inga kommentarer, mer än att jag kommer att överklaga beslutet till Högsta domstolen, säger Thomas Lindwall i en kommentar till Realtid.se.

Realtid.se har tidigare skrivit att hovrätten i oktober förra året dömde Thomas Lindwall för otillbörlig marknadspåverkan till villkorlig dom och 150 dagsböter på 410 kronor, totalt 61.500 kronor.

Thomas Lindwall hade, tillsammans med en annan storägare i bolaget, drivit upp marknadspriset på Hammar Invests aktie vid ett antal tillfällen mellan 2011 och 2012. Lindwall var under tiden delägare och ordförande i det konkursdrabbade investmentbolaget.

I somras åtalades Thomas Lindwall återigen, men nu för att mellan 2008 och 2015 ha begått omfattande ekonomiska brott. Enligt åklagaren ska Lindwall på ett utstuderat sätt ha lurat banker, finansbolag och klienter. Rättegång väntas tidigast under hösten. Om Lindwall fälls riskerar han fängelse i upp till sex år.

Thomas Lindwall är idag verksam vid den affärsorienterade advokatbyrån Lindwall & Partners och blev ledamot av Advokatsamfundet 1985.

Platsannonser

Logga in