DN-stalker överklagar domen

DN:s ledarskribent Peter Wolodarskis stalker har udda förklaringar varför domen ska överklagas.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2008-08-21

För ett år sedan lämnade skribenten Peter Wolodarski in en stämning mot sin plågoande. Lars Olof Månsson stämdes för ofredande och urkundsförfalskning.

Redan under hösten 2002 började Peter Wolodarski få mejl från sin stalker som bland annat utgav sig för att vara kvinna. Månsson erkänner att han har skickat 25 av de 47 mejl som åtalet handlade om, men han menar att han aldrig förstod att de var oönskade.

Till Realtid.se förnekar Lars Olof Månsson att hans mejl skulle vara antisemitiska eller rasistiska. Så här skriver han:

”Vad jag har vänt mig mot när det gäller Wolodarskis ideologiska skriverier är hans tillskyndande av USA:s krigsanfall på Irak, hans pläderande för dödsstraff etc etc.”

I mejlet till Realtid.se uppger Lars Olof Månsson att han arbetat som journalist i 24 år.

Enligt åtalet ska han också ha beställt 21 prenumerationer och böcker från ett bokförlag i Wolodarskis namn, vilket dock inte kunde styrkas i rätten.

Lars Olof Månsson har vid flertal tillfällen, både av Wolodarski samt av medarbetare på DN, uppmanats att sluta skicka mejl till DN-reportern. När uppmaningarna inte räckte gick ärendet vidare till domstol.

I juni i år kom domen. Lars Olof Månsson dömdes för ofredande och för överträdelse av besöksförbud. Han fick påföljden 80 dagsböter á 250 kronor.

Nu har Wolodarskis stalker valt att överklaga domen. Han menar att bötesnivån är för hög. Så här skriver han i överklagan:

”Jag uppbär för närvarande sjukbidrag och innehar högst 9.000 kronor per månad att betala mina löpande utgifter med. Jag kan inte annat än att finna att storleken på de dagsböter jag ådömdes är i högsta grad oskälig”, och fortsätter:

”Det är för mig en omöjlighet att betala denna bötessumma.”

Medan rättsprocessen verkar fortsätta här i Sverige i höst påbörjar Peter Wolodarski sina studier vid Harvard i USA.

Platsannonser

Logga in