Annons

Annons

dla_coo.jpg

Peter Näslund, Country Managing Partner och Tobias Wåhlén, Chief Operating Officer, DLA Piper Sweden.

DLA Piper värvar COO från Lindahl

Tobias Wåhlén blir COO på DLA Piper, när Peter Näslund gör förändringar för att stärka byråns position på marknaden.

Peter Näslund tillträdde som ny Managing Partner för DLA Piper Sweden förra veckan och gör nu omedelbara förändringar för att förstärka byråns position på den svenska och nordiska marknaden. Ett av de första stegen är att rekrytera en COO, Tobias Wåhlén, och införa en ny arbetsmodell, skriver byrån i ett pressmeddelande.

På bara två år har DLA Piper etablerat sig som den ledande globala byrån i Sverige och den största i Norden. Efter integrationen mellan DLA Piper och Grönbergs advokatbyrå i Sverige har byrån nu 160 anställda i Sverige med totalt över 600 anställda i Norden fördelade på kontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors, Köpenhamn och Århus.

Nu vill DLA Piper utmana de största lokala byråerna med siktet inställt på att etablera DLA Piper som den absolut ledande i Norden.

Annons

Annons

– Vi har haft en fantastisk utveckling bakom oss och på kort tid etablerat en stark lokal och nordisk närvaro. Vår utveckling måste fortsätta och vi förändras i takt med omvärlden och våra kunders behov, säger Peter Näslund. Med ambitionen att vara den ledande globala byrån i världen vill vi nu flytta fram våra positioner och få större utväxling på vår starka marknadsposition och de resurser som nu finns tillgängliga för våra klienter, såväl lokalt, nordiskt som internationellt.  

En viktig komponent för att lyckas med detta är den nya arbetsmodell som kommer att börja användas i och med att en ny COO, Tobias Wåhlén idag tillträder. Tobias kommer närmast från Advokatfirman Lindahl där han haft en liknande roll.

– Jag har betraktat DLA Pipers snabba utveckling utifrån och känner nu stor entusiasm för att bli del av teamet. Det ska bli mycket spännande att få ta del av, och bidra till, den utvecklingsresa som Peter satt igång, säger Tobias Wåhlén.

– I och med att Tobias nu kommer in som COO kan vi ändra vår arbetsmodell och utnyttja och utveckla kompetensen inom organisationen på ett effektivare sätt, säger Peter Näslund. Jag är mycket glad att välkomna hans stora erfarenhet och kapacitet.

Branschen för affärsjuridisk rådgivning förändras snabbt och stora advokatbyråer måste röra sig mot mer högförädlad, avancerad rådgivning för att möta klienternas nya krav. Detta kräver att tid och resurser frigörs för mer kvalificerad rådgivning. DLA Piper inför därför en ny arbetsmodell där COO tar över det operativa ansvaret för byrån och samtidigt blir en del av den nordiska organisationen, där liknande roller tillsätts. På detta sätt frigörs tid och resurser från rollen som Managing Partner som nu, än mer, kommer fokusera på att utveckla vår affär och mervärden för våra klienter.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons