Annons

Annons

piper.jpg

Björn Rustare (till vänster) och Mikael Moreira (till höger.)
Björn Rustare (till vänster) och Mikael Moreira (till höger.)

DLA Piper tar delägare från Osborne Clarke

DLA Piper rekryterar två delägare från Osborne Clarke. Björn Rustare är specialist på arbetsrätt och Mikael Moreira har inriktning på transaktioner inom teknologisektorn.

DLA Piper meddelar i ett pressmeddelande att de rekryterat advokaterna Mikael Moreira och Björn Rustare. 

– Med Mikael och Björn som delägare tar vi ännu ett steg i DLA Pipers ambition att vara den bästa affärsjuridiska partnern för företag med ambitioner på den svenska och nordiska marknaden, säger Peter Näslund, Managing Partner för DLA Piper i Sverige. 

Mikael Moreira har erfarenhet inom privat M&A, venture capital och kommersiella avtal genom sitt arbete för såväl riskkapitalbolag som börsbolag och tillväxtbolag, framförallt inom teknologisektorn. Han har varit verksam på välrenommerade advokatbyråer sedan 2007 och kommer närmast från Osborne Clarke där han var partner. Han började på DLA Piper den 23 januari 2019.

Annons

Annons

– Jag ser mycket fram emot att få vara delaktig i den fortsatta framgången för en av världens största advokatbyråer och att få skapa affärsnytta för såväl svenska som nordiska och internationella klienter, säger Mikael Moreira. 

Björn Rustare arbetar med arbetsrättsliga frågor sedan 2003, och har tidigare varit verksam som advokat vid andra ledande advokatbyråer och som bolagsjurist inom arbetsrätt vid internationella svenska bolag. Björn Rustare kommer närmast från Osborne Clarke där han var partner. Han började på DLA Piper vid årsskiftet. 

– DLA Pipers ledande position inom arbetsrätt är förstås tilltalande för mig och det är inspirerande att vara med och bygga vidare på det imponerande arbete som görs för alla klienter, säger Björn Rustare. 

Den 1 januari började även Peter Sarkia som delägare på DLA Piper. Peter bistår klienter inom försäkrings- och återförsäkringsrättsliga frågor, samt överlåtelser av försäkringsverksamhet och avancerade samarbeten mellan svenska och utländska försäkringsgivare. Peter Sarkia kom till DLA Piper från MAQS i Stockholm där han var partner och ordförande.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons