Jonas Bohlin
Foto: Ola Nilsson
Kommunikation

Diplomat tar chef från Com Hem

Diplomat Communications rekryterar Jacob Bolin, fram till nyligen chef för samhällskontakter på Com Hem. Han förstärker byråns erbjudande inom Public Affairs genom sin breda kunskap inom telekom och digitalisering.

Publicerad 2019-03-11

Jacob Bolin har en juristexamen från Uppsala Universitet, och har lång erfarenhet från olika roller inom det offentliga, framför allt inom telekom- och digitaliseringsfrågor vid en rad olika myndigheter såsom Konkurrensverket, Post- och Telestyrelsen och Bredbandsforum. Han har också varit ordförande i Telekområdet, som samlar aktörer i branschgemensamma frågor. Under alliansregeringen hade Jacob Bolin särskilt ansvar för förverkligandet av Sveriges bredbandsstrategi, hos tidigare IT- och energiministern Anna-Karin Hatt.

- Digitaliseringen av samhället är en avgörande fråga, och efterfrågan på kunskap är stor. Därför är vi glada att att välkomna Jacob Bolin, som har erfarenhet och nätverk som är ytterst relevanta för våra kunder, säger Sonja Rasin, vd på Diplomat Communications AB.

Jacob Bolin kommer närmast från tjänsten Public Affairs-chef på Com Hem och började sin tjänst som seniorkonsult på Diplomat den 1 mars.

 

Platsannonser