Bank

Dinkelspiel: Norling ska stödja Nordnets digitala resa

Nordnets nye vd Lars-Åke Norling ska bidra till Nordnets fortsatta digitala utveckling. Det säger Nordnets ordförande Tom Dinkelspiel till Realtid.

 

Uppdaterad 2019-06-18
Publicerad 2019-06-17

– Det har varit viktigt för oss med gedigen vd-erfarenhet och bred erfarenhet av konsumentmarknad och en person med mycket hjärta. Vi har träffat många kandidater och Lars-Åke kändes rätt från början, säger Tom Dinkelspiel.

– Han ska fortsätta på vår inslagna väg, att bygga en digital bank för sparande som bygger riktigt bra produkter och tjänster, fortsätter Tom Dinkelspiel och tillägger att Norling ska hjälpa till med att digitalt skapa kundvärde.

Nordnet, som  2017 köptes ut från börsen av Öhman och Nordic Capital, har under det senaste året gjort flera produktlanseringar, lanserat en ny app och webbtjänst, och köpt norska Netfonds.

Tillförordnade vd:n Anders Danielsson har tidigare sagt att toppen på investeringscykeln har passerats, hur ser du på investeringarna framöver?

– Toppen har passerats, men vi fortsätter att investera i att utveckla kundvänliga produkter och tjänster. Vi lanserade för en vecka sedan en ny webb-plattform i Norge och kommer göra motsvarande i alla nordiska länder under sommaren. Vi ska fortsätta förbättra vår app och fortsätta komma med kundvänliga produkter.

Lars-Åke Norling inte har erfarenhet från finanssektorn, hur bedömer du det?

– Vi hoppas att Lars-Åke ska komma med nya friska ögon. Han kommer från en konsumentinriktad bransch som till viss del liknar oss med bland annat stora mängder data och många transaktioner. Vi hoppas få lite nya infallsvinklar på hur vi ska driva vår affär. Sedan kommer han att ta en Swedsec-licens innan han börjar.  

Vad har du för syn på ägandet av Nordnet framöver, kan det exempelvis bli aktuellt med börsnotering igen?

– Vi pratar inte särskilt mycket om det utan vårt fokus är på att driva bolagets utveckling framåt och där har vi och Nordic Capital full samsyn. Så småningom kommer vi komma till en punkt där de tittar på en exit, men det är inget fokus. Fokus är att på riktigt bygga Nordens ledande digitala sparandebank.

Lars-Åke Norling har mer än 20 års erfarenhet från bolag inom teknologi, media och telekom (TMT). Han har tidigare bland annat varit vd på Total Access Communications Thailand och vd på Digi Telecommunications Malaysia.

– Jag brinner för att förbättra människors liv med hjälp av digital teknik. Nordnet är en av finansbranschens verkliga pionjärer som under lång tid utmanat strukturer och etablerade sanningar, och demokratiserat sparandet genom innovation, prisvärdhet och smarta tekniska lösningar, säger Lars-Åke Norling, som inte vill ge ytterligare kommentarer förrän han tillträtt sin nya tjänst.

Anders Danielsson kommer kvarstå som tillförordnad vd tills Norling har tillträtt i september.

Platsannonser