Finans

Dibs helt integrerat i Nets

Dibs Payment Services, som förvärvades av Nets 2014, blir idag helt integrerat i Nets-koncernen.

Publicerad 2019-12-12

Efter 20 år försvinner därmed Dibs-varumärket och agerar framgent helt som Nets. Som ett resultat stärks koncernens e-handelserbjudande liksom den europeiska ambitionen.

– I vår ambition att bli bäst i Europa på betalningar ligger en storsatsning på e-handelserbjudandet. Dibs kunderbjudande är därför fortsatt en mycket viktig hörnsten i Nets och det blir ingen skillnad för kunderna, förutom fördelar så som tillgång till ett bredare utbud och en större tydlighet genom att vi agerar under samma varumärke, säger Patrick Höijer, Sverigechef för Nets.

Nets nya e-handelserbjudande innebär att webbutiker får tillgång till allt som krävs för att ta betalt hos en enda part, inklusive lokala betalsätt som Swish, Vipps och MobilePay. 

– Det kan förstås kännas vemodigt att det tjugo år gamla Dibs-varumärket går i graven men vi står verkligen starkare tillsammans. Och det är även bra för våra kunder, för tillsammans har vi det mest omfattande erbjudandet inom betalningar i såväl de enskilda länderna i Norden som i Europa, säger Anders Danielsson, Nordenchef för e-handel på Nets.

 

Platsannonser