Deutsche Banks huvudkontor i Frankfurt. Foto: Deutsche Bank
Tobias Wagnert lämnar UBS för ett chefsjobb på Deutsche Bank.
Bank

Deutsche flyttar verksamhet från London

Deutsche Bank ska omlokalisera en stor del av sin Londonbaserade handels- och investeringsdivision till Frankfurt – till följd av Storbritanniens EU-utträde. Detta enligt källor till Bloomberg.

Realtid.se
Uppdaterad 2017-07-06
Publicerad 2017-07-06

Troligen fattas ett beslut de närmaste 18 månaderna, men beslutet kan komma att ses över om Brexit-planerna ändras, uppger Bloomberg.

Enligt källor rör det sig bland annat om anställda inom handel och investeringar samt trading. Dessutom kan 20.000 klientmedelskonton komma att flyttas till Tyskland. Tidigare har Deutsche även sagt att totalt uppt 4.000 jobb kan flyttas från London till Frankfurt.

Men det handlar inte längre bara om Brexit, utan även om en ny omfattande strategi inom banken som syftar till att göra den mer tysk igen, enligt Bloomberg.

Deutsche är inte ensam om att överväga att delvis lämna London. Fler internationella storbanker har aviserat sådana planer sedan utfallet i Brexit-omröstningen i fjol.

UBS och Goldman Sachs har uppgett att även de undersöker möjligheterna att flytta delar av sina verksamheter till Frankfurt, enligt Bloomberg. HSBC har visar intresse för Paris, medan Barclays tittar på Dublin.

Bankjättarna Morgan Stanley och JP Morgan har däremot inte talat om några flyttplaner från London.

 

 

Platsannonser