Bank

Deutsche Bank utesluter sammanslagning

Den tyska storbanken Deutsche Banks styrelseordförande Paul Achleitner utesluter ett samgående med en annan europeisk bank eller behov av statligt stöd efter bankens uppgörelse med det amerikanska justitiedepartementet.

Uppdaterad 2017-01-02
Publicerad 2017-01-02

Deutsche Bank, som är Tysklands största bank, meddelade förra veckan att man har nått en förlikning med det amerikanska justitiedepartementet angående försäljningen och paketeringen av bostadslån innan finanskrisen 2008.

Avtalet med de amerikanska myndigheterna innebär att banken tvingas betala 7,2 miljarder dollar, motsvarande 65,5 miljarder kronor. Det höga beloppet har väckt frågan om banken kommer lyckas betala utan att vidta drastiska åtgärder.

– Styrelsen undersöker i princip allt som skulle kunna hjälpa företaget. För tillfället är dock entusiasmen för ett pan-europeiskt samgående uteslutet eftersom vi har andra prioriteringar, säger Paul Achleitner till Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Både den tyska centralbanken Bundesbank och den europeiska centralbanken ECB har tidigare meddelat att de förespråkar mer konsolidering inom banksektorn, eftersom de anser att det fortfarande finns för många banker trots att antalet har minskat sedan finanskrisen 2008.

Platsannonser