Handlare på ett av Deutsche Banks tradinggolv.
Bank

Deutsche Bank åker på ny miljardbot i USA

Så blev det dags igen för bankjätten Deutsche Bank att öppna plånboken i USA. Banken har inte tillräckliga spärrar mot handel i egen bok och bankens valutahandlare har i chattat avslöjat sina positioner för konkurrenter. Totalt ska Deutsche enligt uppgörelsen med Fed betala drygt 1,4 miljarder kronor, eller 157 miljoner dollar, i böter.

Peter Andersson
Uppdaterad 2017-04-21
Publicerad 2017-04-21

Enligt Fed har banken inte upprättat de spärrar som de sk Volckerreglerna ställer upp för att stoppa handel i egen bok. För det ska Deutsche böta 19,7 miljoner dollar, motsvarande 177,1 miljoner kronor. Volcker-reglerna tillkom i kölvattnet efter finanskrisen 2008 och syftar till att skapa större stabilitet på finansmarknaden.

Vad värre är för Deutsche är att Fed hävdar att banken inte har upptäckt att dess valutahandlare i olika chattar har avslöjat sina positioner för konkurrenter och även samordnat strategier med dessa. För det ska Deutsche punga upp med 157 miljoner dollar (1,2 miljarder kronor). Totalt handlar det alltså om böter på över 1,4 miljarder kronor

–Vi är nöjda över att ha nått en uppgörelse med Federal Reserve i denna tvist, säger en talesman för banken, enligt Bloomberg.

Det är inte första gången banken är i blåsväder för sina USA-affärer. Så sent som i december i fjol fick banken betala 7,2 miljarder dollar, eller 64,7 miljarder kronor, i böter i USA.

Platsannonser