Annons

Annons

Deutsche AM rebrandar sina ETF:er och ETC:er

Deutsche Asset Management vässar klorna inför den kommande introduktionen och byter namn på sina ETF:er och ETC:er. Hädanefter kommer alla att handlas under ett enda varumärke, Xtrackers.

–Det görs för att skapa lite större igenkänningsfaktor och för att göra det lättare för kunderna att förstå. I slutänden hjälper det givetvis om vi använder de benämningar som är gängse inom branschen, säger Erik Rotander, Nordenchef för Deutsche Asset Management till realtid.se

Idag handlas de under produktnamnen db Xtrackers ETFs och db X ETCs, vilket Rotander menar är onödigt knöligt.

En drivande faktor är den kommande börsintroduktionen, men inte bara den. I USA blir det allt vanligare att privatkunder handlar ETF:er och samma utveckling väntas i Europa.

Annons

Annons

–ETF:er är i många fall naturliga att använda som byggstenar. I Europa är det inte riktigt lika vanligt som i USA men det växer.

En faktor som driver på utvecklingen med större spridning av ETF:er är att robotrådgivarna blir allt fler.

–Alla robotrådgivare använder ETF:er eftersom de behöver enkla, flexibla och transparenta byggstenar i sina portföljer.

Och det tolkar Erik Rotander som positivt eftersom kunskapen om ETF:er sprids.

Fjolåret var tungt för Deutsche Asset Management, som förvaltar strax under 725 miljarder euro, men sedan årsskiftet rapporteras utvecklingen ha vänt. Senaste kvartalet räknar man med ett inflöde i ETF:er på cirka 2 miljarder euro. Vändningen omfattar även Norden.

–Försiktigt uppskattat handlar det om ett positivt inflöde från nordiska investerare på runt 250 miljoner euro sedan årssikftet, säger Erik Rotander.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons