FinansNyhet

”Det värsta jag upplevt”

Publicerad

OW Bunkers ordförande om konkursen.

Per Agerman

Niels Henrik Jensen har hållt en låg profil efter konkursen i OW Bunker. Nu bryter han tystnaden i en e-postintervju med Berglingske Business.

– Det är en fullständigt förfärlig händelse för alla berörda – medarbetare, aktieägare, kunder, samarbetspartners och leverantörer. Det är utan tvekan det värsta som jag har upplevt under mina 35 år i näringslivet, säger han till tidningen.

Precis som andra styrelseledamöter och huvudägaren Altor uppger Niels Henrik Jensen att styrelsen aldrig fick en fullständig bild av vad som orsakat förlusterna som ledde fram till den akuta kapitalbristen.

En undersökning inleddes men när konkursen inträffade övergick ansvaret till konkursförvaltarna. Idag vill han inte spekulera om orsakerna till konkursen.

– Då utredningen aldrig slutfördes har jag inga ytterligare upplysningar att bidra med och jag har därför inget att tillägga till det som jag redan har sagt, eller som framgår av bolagets pressmeddelanden.

Han hoppas att konkursförvaltarna ska kunna driva undersökningen vidare.

– Frågan ligger nu hos konkursförvaltningen och jag kommer självklart att bistå den efter bästa förmåga. Det är viktigt att konkursförvaltarna får arbetsro att genomföra sina utredningar, säger han till Berlingske Business.

Niels Henrik Jensen är vd för EAC, eller Det Østasiatiske Kompagni, sedan 2006. Han har arbetat för det nu nedmonterade konglomeratet sedan 1979.

Annons