"Banken har många experter som följer utvecklingen dag för dag, men personligen kan jag säga att jag aldrig trodde att aktiemarknaden skulle återhämta sig så snabbt och jag är väldigt osäker på om det kommer hålla" säger Berit Behring till Sydsvenskan. Foto: Danske Bank
Bank

"Det finns inga enkla lösningar"

Danske Bank har tappat i förtroende inom förmögenhetsförvaltning i Sverige och Norge. Berit Behring ska vända utvecklingen.

Publicerad 2020-06-24

Berit Behrin var vd för Danske Bank i Sverige i drygt två år. I höstas flyttade hon till huvudkontoret i Köpenhamn. Här är hon ansvarig för bankens kapitalförvaltning med 2 000 miljarder kronor under förvaltning. Det skriver Sydsvenska Dagbladet.

I Danmark är Danske Bank marknadsledare och rankas som mest förtroendeintgivande av kunderna. Utmaningarna finns i övriga Norden där banken har tappat i förtroende inom just förvaltning. Enligt en färsk undersökning från Prospera har Danske Bank halkat ned till plats sex från plats två, och i Sverige ned till plats tretton från plats åtta. 

– Vi vill förstås vara högre rankade. Det handlar om att ge bra råd till kunder, det finns inga enkla eller snabba lösningar, säger Berit Berit Behring till Sydsvenska Dagbladet.

Coronapandemin pressade bankens kapital under årets första kvartal med 12 procent.  Sedan dess har börserna återhämtat sig kraftigt och riskpremierna sjunkit. 

– Personligen kan jag säga att jag aldrig trodde att aktiemarknaden skulle återhämta sig så snabbt och jag är väldigt osäker på om det kommer hålla. Det handlar om att den globala efterfrågan måste komma tillbaka och med tanke på alla uppsägningar vi sett är jag rädd för att det kan ta tid, säger Berit Behring till Sydsvenskan.

 

Platsannonser