Annons

Annons

martin-hammarstrom-leon-hasslerud.jpg

Martin Hammarström och Leon Hasslerud. Foto: Revisionsvärlden/ Elite Accounting Sverige.
Martin Hammarström och Leon Hasslerud. Foto: Revisionsvärlden/ Elite Accounting Sverige.

“Det behövs fler utmärkelser och diplom inom redovisningsbranschen”

Snart är det dags för “Årets tillväxtbyrå” att delas ut.”Revisorerna och redovisningskonsulterna gör stora insatser varje dag för Sveriges företag och de förtjänar att uppmärksammas” säger Martin Hammarström, initiativtagare till “Årets tillväxtbyrå”.

Snart är det dags för nyhetssajten Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice att kora “Årets tillväxtbyrå” i Stockholm. Priset delas ut till den redovisnings- eller revisionsbyrå som ökar snabbast i länet sett till omsättning och vinst. 

– Det behövs fler utmärkelser och diplom inom revisions- och redovisningsbranschen. Revisorerna och redovisningskonsulterna gör stora insatser varje dag för Sveriges företag och de förtjänar att uppmärksammas. Varje år startas det hundratals nya företag inom branschen. Samtidigt får alla inte lönsamhet och då är det intressant att inspireras av de som växer, säger Martin Hammarström, chefredaktör för Revisionvärlden och initiativtagare till “Årets tillväxtbyrå”. 

Ett av de bolag som är nominerade är Elite Accounting Sverige som grundades 2009, har nio anställda och omsatte knappt tio miljoner kronor förra året.

Annons

Annons

– Det är alltid roligt att erkännas för det arbete som man lägger ner. Att vi växer så snabbt innebär att vi gör något rätt, säger Leon Hasslerud, vd för byrån. 

Vad är roligast med ditt arbete?

– Det är roligt att träffa kunder och att vara delaktig i deras verksamhet genom att tillföra något av värde. Att bygga företag är också roligt. 

Priset består av blommor och ett fint diplom. Dessutom får man använda logotypen "Årets tillväxtbyrå 2019". Priset lanserades första gången i fjol och delas ut i Sveriges samtliga 21 län.

Annons

Annons

Annons

Annons

Bildspel Finansdagen – Fullsatt Grand Hôtel om hållbar finans

Göran Persson, styrelseordförande Swedbank. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
”Den ekonomiska hållbarheten hänger ihop med den sociala och miljömässiga hållbarheten”, sa Göran Persson från scen, som i vanlig ordning talade fritt utan manus. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
Finansdagen – mingel. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
Marie Baumgarts, hållbarhetschef SEB. Stefan Sigemo/PWC.
SEB:s hållbarhetschef Marie Baumgarts varnar i sin dragning för att finansbranschen inte till fullo har ”prisat in” klimatets framtida utmaningar och kostnader. Av den anledningen kan finansbranschen ha en mycket stor klimatskuld, som långt ifrån alla i finansbranschen förstår eller tar hänsyn till. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
Spontana möten under Finansdagen. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
Spontana möten under Finansdagen. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
Angelica Berg, hållbarhetschef, PWC. Stefan Sigemo/PWC.
PWC:s hållbarhetschef Angelica Berg konstaterar från scen att hållbarhet tidigare har setts som en kostnad och motpol till lönsamhet, vilket inte alls stämmer idag.
Mer mingel på Finansdagen. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
Mer mingel på Finansdagen. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
På den amerikanska marknaden är AI en självklar del av beslutsstödet. I Sverige däremot är det bara 40 procent av storbankerna som implementerar AI just nu. Siffran är låg och tempot måste upp, anser Maria Mähl, Nordenchef på specialistföretaget Arabesque
På den amerikanska marknaden är AI en självklar del av beslutsstödet. I Sverige däremot är det bara 40 procent av storbankerna som implementerar AI just nu. Siffran är låg och tempot måste upp, anser Maria Mähl, Nordenchef på specialistföretaget Arabesque. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
En gång i tiden var hållbarhet en kostnad, sedan blev det compliance, men nu ska hållbarhet skapa värde. Det passar Alecta bra, berättade Alectas vd Magnus Billing från scenen och fortsatte: ”Nyckeln till hållbara investeringar är långsiktighet och transp
En gång i tiden var hållbarhet en kostnad, sedan blev det compliance, men nu ska hållbarhet skapa värde. Det passar Alecta bra, berättade Alectas vd Magnus Billing från scenen och fortsatte: ”Nyckeln till hållbara investeringar är långsiktighet och transparens. Och givet hur vårt kassaflöde ser ut – i ett företag där den sista pensionsutbetalningen nu är planerad till 2080-talet – blir det ingen konflikt i att maximera avkastningen och samtidigt vara hållbara.” Foto: Stefan Sigemo/PWC.
Finansdagen anordnades i år för 17:e gången. Arrangör: PWC. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
Finansdagen anordnades i år för 17:e gången. Arrangör: PWC. Foto: Stefan Sigemo/PWC.
Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen konstaterade att marknadsekonomin – trots 100 år av ökat välstånd - misslyckats i just hållbarhetsarbetet. ”På så sätt kan man säga att marknadsekonomin är en bra tjänare men dålig herre, som inte förmått h
Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen konstaterade att marknadsekonomin – trots 100 år av ökat välstånd - misslyckats i just hållbarhetsarbetet. ”På så sätt kan man säga att marknadsekonomin är en bra tjänare men dålig herre, som inte förmått hantera utmaningar med koppling till hållbarhet. I företagens arbete är tidshorisonten typiskt sett för kort, medvetenheten om de negativa effekterna för dålig och informationsunderläget för stort.” Foto: Stefan Sigemo/PWC.

Annons