Annons

Annons

Gustaf_Reuterskiold534.png

Gustaf Reuterskiöld, Country Managing Partner på DLA Piper

"Den sista pusselbiten är på plats"

Genom förvärvet med advokatbyrån LETT blir DLA Piper den första globala advokatbyrån med heltäckande närvaro i Norden. "Jag tror att man idag antingen måste vara nischad eller ha ett heltäckande erbjudande" säger Gustaf Reuterskiöld, Country Managing Partner på DLA Piper, till Realtid.

Idag meddelas att den danska advokatbyrån, LETT, i slutet av maj går upp i den globala byrån DLA Piper. Detta innebär att DLA Piper blir den största advokatbyrån i Norden, med över 600 anställda och därmed den första globala advokatbyrån med heltäckande närvaro i Norden.

Gustaf Reuterskiöld, Country Managing Partner på DLA Piper, kommenterar:

Varför gör ni förvärvet?

Annons

Annons

– Det här ett strategiskt beslut som vi fattade för två år sedan. Som internationell byrå vill vi ha full täckning i Norden, för att tillgodose våra klienters behov – både nordiska klienter, men även stora internationella klienter som betraktar norden som "en" marknad. Många internationella företag har ett nordiskt huvudkontor med verksamhet i alla nordiska länder och vi kan i och med det här förvärvet erbjuda en perfekt plattform för dem.

Ökar efterfrågan på juridiska byråer med ett helhetsgrepp?

– Ja, under det senaste året har vi tydligt sett att våra klienter värdesätter en rådgivare som finns i alla länder. Därför är det positivt att vi nu har den sista pusselbiten på plats och även täcker in Danmark på ett heltäckande sätt.

Kommer ni att behålla fokus på de branscher som ni arbetar mot idag?

– Med den här breda basen har vi goda förutsättningar att fortsätta vår branschinriktning. Inom Norden har vi identifierat bland annat fastighet, bank och finans, teknologisektorn och energi- och infrastrukturbranschen som intressanta branscher att fokusera på.

Planerar ni liknande förvärv?

– Nu tycker vi att vi har en bra plattform att utgå från så vi ser inga ytterligare förvärv i närtid.

Tror du att andra byråer väntas göra liknande förvärv?

– Ja, det skulle inte förvåna mig om andra byråer kommer till samma insikt. Jag tror att man idag antingen måste vara nischad eller ha ett heltäckande erbjudande.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons