FinansNyhet

Delphi Göteborg får extern vd

Delphis ledningsgrupp består av vd Niclas Lindeberg, delägare Agnes Hammarstrand och CFO Anna Lysell.
Publicerad

Niclas Lindeberg, tidigare Group Vice President för STS, har rekryterats som vd för Delphi Göteborg. Byrån tar ett nytt grepp för att stärka sitt affärsfokus.

Rakel Lennartsson

Delphi i Göteborg vill vara en modern byrå som lockar till sig såväl branschens stjärnor som nya köpare av juridiska tjänster. För att nå de högt uppsatta målen har byrån nu valt att tillsätta en vd från en helt annan bransch. Niclas Lindeberg, tidigare Group Vice President för STS Student Travel Schools, tillträdde som vd den 7 maj, skriver Delphi i ett pressmeddelande.

– Det är ett mycket medvetet beslut att ta in just Niclas för att hjälpa oss med den resa vi har framför oss. Han har erfarenhet av att driva affärsenheter i 15 olika länder i en bransch där förtroende och leveranskvalitet är avgörande för att lyckas, säger Agnes Hammarstrand, delägare, och fortsätter:

– Vi är övertygade om att Niclas tar med sig många nya synsätt och idéer om hur vi kan ta vår byrå och våra medarbetare till nästa nivå och det är naturligtvis en stor fördel att Niclas själv har erfarenhet av inköp av juridiska tjänster på koncernnivå. Nu har vi de bästa förutsättningarna att stärka kundfokuset och accelerera vår moderniseringsresa.

Annons

Niclas Lindeberg har rekryterats med ett tydligt uppdrag att stärka affärsfokuset, den interna kulturen samt att ytterligare stärka Delphis varumärke som en modern och jämställd byrå med hög kompetens inom flera verksamhetsområden.

Utöver vd Niclas Lindeberg består den nya ledningsgruppen av delägare Agnes Hammarstrand och CFO Anna Lysell.

Förändringarna i byråns ledning har gjorts för att på ett bättre sätt möta den ökande och ständigt föränderliga efterfrågan på juridiska tjänster. Med en ledning inriktad på att driva en modern byrå vill Delphi nu locka till sig branschens stjärnor samtidigt som byrån bibehåller all senior kompetens internt. Syftet är att attrahera en ny målgrupp köpare av juridiska tjänster, liksom en ny generation jurister.

Annons

Nu har Delphi i Göteborg generationsväxlat och lagt grunden för en fortsatt framgångsrik verksamhet, säger Anders Hulegårdh, delägare och tillika styrelseordförande i Delphi Göteborg:

– 2017 var ett mycket bra år för Delphi med många fina affärer och affärsjuridikens finaste utmärkelse Årets Advokatbyrå för tredje året i rad. Vi tror att vår nya struktur gör det ännu tydligare vilka vi är och vart vi är på väg. Med vår nya, unga och jämställda ledning ser vi därför fram emot nya framgångar 2018 samtidigt som alla våra medarbetare trivs och utvecklas.

Niclas Lindeberg tar sig an den nya tjänsten med ödmjukhet:

Annons

– Jag ser mycket fram emot att vara en del av den resa Delphi har framför sig och går med ödmjukhet in i ny bransch som med säkerhet kommer att se en hel del förändringar de närmsta åren i samband med att behovet av juridiska tjänster ökar, samtidigt som nästa generations köpare av dessa tjänster intar ledande positioner på kundsidan.

 

Annons