FinansNyhet

Deloitte spenderar 100-tals miljoner dollar på cybersäkerhet

Publicerad

Efter en uppmärksammad cyberattack i USA förra året ökar Deloitte sin budget för cybersäkerhet. Världens största revisionsbyrå väntas spendera 580 miljoner dollar under en treårsperiod.

Realtid.se

Pressen ökar på Big4 att skydda klientdata, skriver Financial Times (FT) i en artikel som tar upp exemplet Deloitte.

Förra året drabbades Deloitte av en cyberattack, som trots att den berörde en “mindre del av dess klienter” togs på stort allvar. Världens största revisionsföretag kommer nu att öka sin budget för cybersäkerhet med flera hundra procent. FT skriver att den för några år sedan var i storleksordningen 50 miljoner dollar om året. Nu ska den öka till närmare 200 dollar om året, eller 600 dollar över en treårsperiod.

Cyberhoten utvecklas och är ihållande, säger Deloittes globala informationschef Larry Quinlan till FT. Inget företag eller bransch är förskonad.

Annons

Deloittes betydande utgiftsökning på området innefattar både investeringar i avancerad övervakningskapacitet, mer personal och ny teknologi.

Deloitte Europa har enligt FT tidigare meddelat att man kommer att nyanställa 500 personer under 2018 för att arbeta inom cybersäkerhet. I juni kommer Rob Wainwright, tidigare chef på Europol, att börja arbeta för Deloitte med fokus på cyberbrott och bedrägerier.

Ikraftträdandet av GDPR sätter ytterligare press på företagen att öka sin kapacitet inom cybersäkerhet. Bötesbeloppen för företag som inte följer kraven i GDPR kan uppgå till 20 miljoner euro eller 4 procent av ett företags omsättning.

Annons

 

Annons