Finans Nyhet

Dee Demirbags nya karriär

Publicerad

Dee Demirbag är känd som den energiska dansaren bakom E-Type. Nu satsar hon på en ny karriär – styla affärsmän.

Realtid.se tog ett snack med Dilnarin ”Dee” Demirbag för att ta reda på hur hennes liv ser ut 2008.

– Mitt liv ser ut ungefär som jag vill att det ska se ut. Jag kan välja om vill göra grejer med E-Type i Sverige, Ryssland eller Marbella. Till exempel blev jag tillfrågad om jag ville göra koreografin till melodifestivalen åt en artist som jag inte tycker är så kul, så jag tackade nej. Däremot var det en kille som frågade om jag vill göra hans koreografi och den blev klar i häromdagen. Ja, det är komikern Måns Möller. Så jag är tacksam över att jag har stora valmöjligheter, säger Dee Demirbag.

Dee berättar att hennes egen artistkarriär ligger på is just nu.

Annons

– Min egen musik har hamnat i skymundan. Som artist tjänar man pengar på andra sätt i dag. Du kan anstränga dig att göra ett album i två år, som sedan ändå inte säljer. Då är det lättare att åka ut med en redan etablerad artist.

Men någon E-Type-turné är inte planerad i nuläget.

– Vi kommer inte att jobba ihop i samma utsträckning längre. Ibland ringer han och vi gör något gig, som förra sommaren. Att jag tackade ja till den turnén berodde på att jag hade en lucka. Vi hade umgåtts och haft kul så det flöt på bra. Men annars tycker jag det är mycket roligare att göra koreografi. Då får jag utmana mig själv på ett helt anat sätt, säger Dee.

Annons

Detta gör hon i sin nya karriär. Dee har nämligen börjar styla affärsmän.

– Tyvärr kan jag inte avslöja några namn. Jag ringde faktiskt runt till tre personer innan intervjun men de sa bara ”no-no”.

Hur många affärsmän som blir stylade av Dee kan hon i alla fall berätta.

Annons

– Vi snackar 12-13 stycken. Och då är det 5-6 stycken av dem som inte ens skulle köpa ett par strumpor utan min hjälp.

– Kläder reflekterar ju din personlighet. Den största fördomen män har om mode är ”klä inte ut mig”. Som exempel: bara för att Marc Jacobs säger att du ska ha för korta byxor betyder det inte att du måste ha det. Eller när Jil Sanders säger att du ska ha marmorerad print på kostymen. Nu är det så många som är oroliga över vad det är som är inne. Men mode handlar mer om hur du kombinerar ihop olika plagg. Jag ser mode som en inspirationskälla, inte som en lagbok.

– Häromdagen skulle jag åkt till Milano. Jag har en kund som skulle på möte där och hade två dagar ledigt. Så han ville shoppa två dagar i Milano med mig. Men jag hade tyvärr ingen möjlighet just den dagen. Snart ska jag till New York och shoppa åt en annan affärsman.

Dee är väldigt intresserad av kläder.

– Jag gillar att stajla grejer till mig själv också. Som nu – jag har precis sytt upp en pennkjol åt mig själv.

När Realtid.se frågar om Dee har något exempel på en välklädd man får hon problem att komma på något självklart val. Till slut kommer det:

– Jag är ganska kritisk, men jag har sett George Clooney ha på sig något snyggt vid någon intervju. Nästa gång har han på sig något som sitter helt fel. Men USA är ju så. Männen där har ingen smak. Då är det mycket bättre här i Sverige.

Men någon riktigt välklädd svensk man kommer Dee inte på.

– Hmmm. Jag ser det varje dag på gatan, men jag kommer inte på något namn just nu. Men visst ser jag välklädda, coola, rockiga män.

Hur kvinnor ska klä sig har Dee också åsikter om.

– Bland tjejerna tycker jag om Olsen-systrarna och Kate Moss. Jag tycker de kan vara väldigt coolt klädda för det de håller på med. De flesta Hollywoodstjärnor har ju duktiga stylister. De har sitt eget uttryck, och har inte bara slagit upp en tidning och snott ett helt koncept.

– På kvinnofronten tycker jag det ska vara kvinnligt. Jag tycker om höga klackar men svenska kvinnor är för dåliga på att gå i det. Vi har världens snyggaste kvinnor men jag förstår inte varför de inte vill gå i högklackat.

Dees egen stil har förändrats hon slog igenom med E-Type, anser hon.

– Det hoppas jag verkligen (skratt), eftersom tiden gått. Jag hoppas att jag inte ser ut som på 90-talet. Utvecklar du sin personlighet så utvecklar du din klädsmak också. Sedan älskar jag att klä mig efter tillfälle. Jag vill kunna passa ihop i alla sammanhang, vare sig det är ett hiphop-party, om vi ska till Kapri och segla, eller äta en mysig middag någonstans.

– Något jag tycker är riktigt coolt är en man som kan klä sig efter tillfället. En man som kan känna sig rätt på golfbanan och på grillfesten. Eller när han ska ut med båt i skärgården eller på en dejt. Att klä sig efter tillfället och samtidigt hitta sin egen stil – och våga ha sin egen frisyr (skratt). Män vågar ju inte ens ha en egen frisyr i dag!

Dagen efter intervjun ringer Dee upp. Den kräsna stylisten har kommit på en välklädd man.

– Jude Law. Han är sjukt snyggt klädd och väljer alltid bra kläder. Jag undrar om han inte har en stylist som sätter på honom kläder innan han går ut genom dörren?

Annons