FinansNyhet

”De publika marknaderna har ökat i betydelse”

"På senare år har den svenska kapitalmarknaden vuxit kraftigt, professionaliserats och diversifierats," säger Peter Bäärnhielm. Foto: Wigge & Partners
Publicerad

Advokatbyrån Wigge & Partners knyter Peter Bäärnhielm till byrån för att leda en ny grupp inom Capital Markets och Public M&A tillsammans med Henrik Fritz.

Camilla Jonsson

Wigge & Partners bildades för endast fem år sedan och har redan vuxit kraftigt. Det har skett genom att handplocka erfarna och drivna jurister. Under 2019 anslöt Frida Sander som leder den grupp som arbetar med alternativa investeringar och fondetablering, ofta på uppdrag av svenska och internationella institutionella investerare samt ledande management team. Hon har 20 års erfarenhet inom området.

Nu fortsätter byrån att bygga nya praktikgrupper och komplettera sitt utbud av juridiska tjänster. Den nya kapitalmarknadsgruppen är det senaste initiativet i denna utveckling och redan från början byggs den kring två erfarna delägare:

Peter Bäärnhielm, kommer närmast från Danske Bank, men har ett långt – mer än 30 år – förflutet från advokatbyrå och investmentbank, bland annat från Vinge och Carnegie. Han är också ledamot i Aktiemarknadsnämnden. Peter Bäärnhielm har under sin karriär medverkat i flera av de stora transaktionerna på den svenska kapitalmarknaden, såsom börsnoteringar och publika uppköp och samgåenden.

Annons

Henrik Fritz värvas från Roschier och ska tillsammans med Peter Bäärnhielm bygga upp den nya praktikgruppen inom Capital Markets och Public M&A. Han har 15 års erfarenhet av kapitalmarknadsrelaterad rådgivning från bank och advokatbyrå, bland annat från Handelsbanken Corporate Finance och Vinge.

Det nya teamet, som består av fem personer, har lång erfarenhet från arbete med kapitalmarknadstransaktioner både från advokatbyrå och bank.

– Trots pandemin ser vi en fortsatt stabil marknad för våra tjänster. Efterfrågan på tjänster inom Capital Markets och Public M&A är fortsatt hög. Vi rekryterar därför två av landets mest erfarna advokater för att fortsätta byggandet av en komplett transaktionsbyrå, säger Michael Wigge, en av grundarna och delägare i Wigge & Partners.

Annons

– På senare år har den svenska kapitalmarknaden vuxit kraftigt, professionaliserats och diversifierats. De publika marknaderna har ökat i betydelse, både som källa för kapital och arena för olika typer av transaktioner och aktörer. Denna trend kommer dessutom fortsatt stödjas av EU:s ambitioner att skapa en sammanhängande europeisk kapitalmarknad och minska näringslivets beroende av traditionell bankfinansiering, säger Peter Bäärnhielm.

– Vi ser en affärsmöjlighet i denna utveckling.

Wigge & Partners bildades 2015 av fem tidigare delägare på Vinge. I dag har Wigge & Partners expanderat till tio delägare och totalt cirka 40 medarbetare verksamma inom sju praktikområden.

Annons
Annons