Annons

Annons

Arets_Framtidsbyra_2018.JPG

Vinnare av utmärkelsen Årets framtidsbyrå 2018: baks & co. Foto: FAR.

De blev Årets framtidsbyrå 2018

Nu står det klart vilken revisionsbyrå det är som vunnit utmärkelsen Årets framtidsbyrå 2018. Vinnaren sållades fram i en tävling arrangerad av branschorganisationen FAR där fem byråer till slut gjorde upp om titeln.

Juryn till Årets framtidsbyrå hade ett tufft jobb. Rekordmånga byråer gjorde FAR:s framtidstest. Av dessa 88 kvalificerade sig elva till juryns nomineringslista. Av de elva byråerna blev slutligen fem nominerade och på torsdagen utsågs vinnaren.

– Det här är klappen på axeln som vi alla strävar efter, erkännandet av vår affärsmodell som känns så jättteskönt, säger Bo Axelsson, baks & co.

I sin motivering till utmärkelsen skriver juryn: "Med en tydlig affärsplan baserad på mod och nytänkande samt en genomtänkt kundstrategi har vinnaren utvecklat affärsmodeller som attraherar såväl medarbetare som kunder.

Annons

Annons

Byrån visar på ett föredömligt sätt, med ett involverande och hållbart ledarskap, att en traditionellt bedriven verksamhet kan genomföra en förändringsresa och samtidigt öka både tillväxt som lönsamhet. Vinnaren baks & co, med huvudkontoret i Tranås, grundades 2004 och har vuxit stadigt sedan dess."

– Det här är en byrå som har kombinerat långsiktiga strategier med den vardagliga kampen i att övertyga kunderna. De har haft en långsiktig plan och börjat köra kund för kund, de har satt spaden i jorden och börjat gräva och uppnått resultat, säger Peter Rexhammar, en av juryns medlemmar.

De fem slutnominerade byråerna 2018 är Wint, Revideco, PBAB Redovisning och Revision, Keeper och baks & co.

Bengt Skough på FAR är initiativtagare till priset Årets framtidsbyrå, som fyller fem år i år. I en intervju med Realtid.se inför årets prisutdelning, när namnen på de fem nominerade byråerna presenterades, förklarar han tanken bakom utmärkelsen.

– Vår förhoppning är att priset ska sporra byråerna till utveckling. Att det verkar fungera kan vi se genom att de nu ringer och vill vara med i FAR, för att kunna nominera sig.

I juryn för Årets framtidsbyrå 2018 ingick Bengt Skough, FAR; Jan Söderqvist, Visma; André Bodin, Wolters Kluwe; Peter Rexhammar, Deskjockey; Göran Krafft, Kairos Future och Lena Möllerström Nording, Grant Thornton.

Vinnare Årets framtidsbyrå

2018 baks & co
2017 Saldo Redovisning
2016 Maroni Redovisningsbyrå
2015 Grant Thornton
2014 Deskjockeys

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons