Annons

Annons

190110_Jannis_Asdres_Foto_Karina_Ljungdahl.jpg

Jannis Asdres tar över som ny CFO på företagslångivaren DBT.
Jannis Asdres tar över som ny CFO på företagslångivaren DBT. Foto: Karina Ljungdahl

DBT tar CFO från AP3

Företagslångivaren DBT har rekryterat Jannis Asdres från Tredje AP-fonden (AP3) som ny CFO. 

–Vi är mycket stolta över att få välkomna Jannis till DBT. Hans gedigna och unika erfarenhet från den internationella kapitalmarknaden är en stor tillgång för vår tillväxtresa framåt. Rekryteringen understryker också det växande marknadsbehovet av långsiktig tillväxtfinansiering för svenska företag som alternativ till de fyrkantiga storbankerna och oskäliga snabblånen, säger Alexis Kopylov, vd för DBT.

Förutom befattningar inom bank och trading har Jannis Asdres arbetat hos AP3 de senaste 18 åren och rollen som senior portföljförvaltare inom Alfaförvaltningen. Nu börjar han på DBT, en snabbväxande långivare med fokus på svenska tillväxtbolag.

–Kreditmarknaden genomgår stora strukturella förändringar, inte minst inom företagsutlåning. Detta skapar unika möjligheter för nya aktörer som har rätt affärsmodell och kapacitet. DBT är väl positionerat för att bli en ledande aktör i detta segment och jag ser mycket fram emot att bidra med min expertis och vara en del av denna spännande tillväxt, säger Jannis Asdres.

Annons

Annons

DBT Företagslån grundades med ambition om att skapa bättre tillväxtförutsättningar för Sveriges små- och medelstora företag.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons