Annons: Innehåll från ELCYKELVARUHUSET

Därför ska du skaffa förmånscykel 

Sedan årsskiftet kan arbetsgivare erbjuda sina anställda förmånscykel skattefritt för ett förmånsvärde på upp till 3000 kronor per år.

Att cykla till jobbet istället för att ta bilen är både bra för miljön och hälsan och nu kan arbetsgivare erbjuda förmånscykel.

– Vi har frågat 3000 av våra befintliga kunder om deras pendlingsvanor och över hälften av dem har lämnat bilen hemma sedan de fick en elcykel, säger Peter Klangsell, grundare av Elcykelvaruhuset och Kopenscooter, och fortsätter:

– Vi får tystare städer, sparar in på koldioxidutsläpp och på längre sikt sparar samhället in stora belopp på sjukvård genom att det bidrar till en god hälsa att cykelpendla.

Som arbetsgivare finns det också flera fördelar att erbjuda sina anställda förmånscykel.

– Den anställde kommer i tid överallt, håller sig friskare och minskar därmed antalet sjukdagar, du hjälper till att värna om miljön och du blir mer attraktiv som arbetsgivare, säger Peter Klangsell.

För den anställde blir en förmånscykel via arbetsgivaren ett avsevärt billigare sätt för att få drömcykeln, eftersom man genom sin anställning kan få en cykel eller elcykel som via bruttolöneavdrag d v s före löneskatt.

Ett prisexempel från Elcykelvaruhuset

I vårt exempel nedan kostar en elcykel 20 000:- inkl moms. Enligt de nya skattereglerna kan företag erbjuda sina anställda att köpa elcykel förmånligt via bruttolöneavdrag.

Cykel inkl moms:   20 000:-
Bruttolöneavdrag: ca 467:-/mån
Förmånsvärde: 0:-
Den anställde sparar: ca 8 412:- (beräknat på skattesats 50 %)  eller ca 5 552:- (beräknat på skattesats 33 %)
Företaget sparar: ca 5 286:- (minskade arbetsgivaravg.)

OBS: Alla priser är cirkapriser

> Anställd? Läs mer här om förmånscykel hos Elcykelvaruhuset 

> Arbetsgivare? Läs mer här om förmånscykel hos Elvaruhuset 

Förmånscykel – vad innebär det för dig som arbetsgivare?

Du som arbetsgivare kan erbjuda dina anställda en förmånscykel, vilket ger dem möjlighet att få en bra cykel till ett förmånligt pris. De anställda betalar för cykeln genom ett avdrag på sin bruttolön och får nyttja cykeln precis som de vill. För dig som arbetsgivare sparar du in på arbetsgivaravgifter och kräver minimal administration.

Läs mer hos Elcykelvaruhuset 

Om du istället vill köpa en elcykel direkt från Elcykelvaruhuset kan du göra det enkelt och smidigt i Realtids shop här! Håll utkik efter rabatterade priser!

Annons