Börs

Därför ska Betsson ta in en halv miljard

Bettingbolaget Betsson vill ta in minst 500 miljoner kronor och söker nu via Nordea och Swedbank potentiella obligationsinvesterare. CFO Martin Öhman förklarar varför.

Uppdaterad 2020-11-23
Publicerad 2019-09-10

 Betsson har gett Nordea och Swedbank uppdraget, som joint bookrunners, att arrangera möten med obligationsinvesterare för att undersöka möjligheten att emittera en senior icke-säkerställd obligation om minst 500 miljoner kronor och en löptid om tre år.

Betssons CFO Martin Öhman uppger att proccesen att finna investerare startade i och med att pressmeddelandet gick ut under måndagen.

Varför en halv miljard?
– Vi har som ambition att ta in minst 500 miljoner kronor för att säkerställa finansiell flexibilitet att exekvera vår långsiktiga strategi, säger han.

Varför en obligation?
– En obligation är ett bra komplement till traditionell bankfinansiering.

Han berättar att Betsson i dag har ytterligare en utestående obligation (tre års löptid) som förfaller i november.

Det har varit en sättning i spelindustrin i den svenska marknaden, hur ser det ut i dag?
– Den svenska marknaden reglerades den 1 januari 2019. Idag har 87 operatörer erhållit licens och betalar 18 procent skatt på spelöverskottet. Enligt Spelinspektionen är kanaliseringsgraden god. Det pågår en diskussion kring volymer och innehåll i marknadsföring och cirka 37 000 personer har anmält sig till spelpaus.

Hur ser det ut framöver?
– Den svenska marknaden är under förändring och det är för tidigt att dra långtgående slutsatser. Om man tittar på utvecklingen i andra länder som genomgått reglering så kan man förvänta sig en konsolidering på marknaden.

Vilka marknader vill ni växa på?
– Vi begränsar oss inte till specifika marknader utan har ett holistiskt perspektiv på geografisk spridning

Vad ser ni för eventuella förvärv?
– Detta är information som vi inte kan gå in i detalj på.

I pressmeddelandet kommenterar även vd och koncernchef Pontus Lindwall obligationen.

– Betssons ambition är att växa, både organiskt och genom förvärv. Detta ska ske på ett lönsamt och hållbart sätt, primärt på lokalt reglerade marknader och vi utvärderar kontinuerligt ytterligare marknader att växa på. Med den planerade emissionen av ett obligationslån säkerställer vi finansiell flexibilitet att exekvera vår långsiktiga strategi, säger han.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in