Björn Hallin, ordförande och Magnus Fagerstedt, ny vd, KPMG Sverige
Revision

Därför föll valet på Magnus Fagerstedt

KPMG:s ordförande Björn Hallin är nöjd över rekryteringen av Magnus Fagerstedt som vd för revisionsjätten. "Magnus är en uppskattad revisor och har visat på förmåga att utveckla personal och att arbeta i ett lag. Detta passar väl med våra behov och vår vilja att förändra oss och ta in externa intryck i vår resa" säger han till Realtid.

 

Uppdaterad 2017-07-12
Publicerad 2017-07-12

Som Realtid tidigare har skrivit tillträder Magnus Fagerstedt som ny vd för KPMG Sverige den 14 augusti.

Magnus Fagerstedt är en välrenommerad revisor med  uppdrag inom flera olika branscher, bland annat den finansiella sektorn, publik verksamhet och hälso- och sjukvård. Sedan 1997 har Magnus varit partner på EY och där haft olika roller inom den svenska och nordiska ledningsorganisationen.

Sedan George Pettersson, tidigare vd för KPMG i Sverige, hastigt avled i vintras har den tidigare ordföranden, Anders Malmeby, varit tillförordnad vd.

Björn Hallin, styrelseordförande för KPMG i Sverige, kommenterar valet av Magnus Fagerstedt:

Varför föll valet föll just på Magnus Fagerstedt?

– Magnus Fagerstedt har dokumenterad förmåga av ledarskap och förändringsprocesser. Han är en uppskattad revisor och han har visat på förmåga att utveckla personal och att arbeta i ett lag. Detta passar väl med våra behov och vår vilja att förändra oss och ta in externa intryck i vår resa. Han kommer ha utrymme och tid att ägna full kraft åt att arbeta med verksamhetens utveckling mot övergripande mål och genomförande av KPMG:s strategiska plan. Vi tror att framtidens professionella serviceföretag i vår bransch behöver det. 

Vilka är styrelsens förväntningar på honom?

–  Att han snabbt ska komma in i företaget och på ett strukturerat sätt se till att vi har de bästa förutsättningarna att tillvarata alla möjligheter vi har för att vara det naturliga valet för våra kunder oavsett om vi är revisorer eller rådgivare. Det handlar om satsningar och samtidigt hantera våra utmaningar och genomföra nödvändiga förändringar för att skapa de bästa förutsättningarna.

Vilka frågor ska Magnus prioritera i sin roll som vd?

–  Det är för tidigt att gå in på prioriteringar i detalj men det handlar ju självfallet om lönsamhet, tillväxt, investeringar, personalutveckling, positionering, tjänsteutbud och kostnadskontroll.

Vilka möjligheter står KPMG inför nu?

– Marknaden (för oss och för många av våra kunder) är ju i en stor förändring drivet av teknologiutveckling och specifikt sådant som regelverk (EUs revisionsreform). Vi har goda möjligheter att med våra kunniga medarbetare och goda kundrelationer vara med och bidra med lösningar på våra kunders utmaningar och säkerställa genomförandet.

Något annat?

–  Jag är glad över att vi är attraktiva för att kunna rekrytera en toppkraft.

Platsannonser

Logga in