Karriär & ledarskapNyhet

”Där Rutger Arnhult är huvudägare ska han vara vd”

Rutger Arnhult. Foto: TTRutger Arnhult. Foto: TT
Rutger Arnhult, ny vd på Castellum. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Bråket om vd-posten i Castellum är dåligt på kort sikt och innebär att bolaget tappar tung kompetens. Däremot är det bra i längden att Rutger Arnhult tar över som vd. Det säger Joakim Bornold till Realtid.

Anders Frick

I går kväll briserade bomben i fastighetsvärlden: Castellums vd Biljana Pehrsson får sparken, efter bara en månad på posten. Istället tar den nya storägaren Rutger Arnhult själv över som vd.

Castellums fjärde största ägare Gösta Welandson är mycket förvånad av beskedet, det uppger han för DI nu på morgonen. Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold säger till Realtid att han tycker att det är ett tråkigt val, då Castellum förlorar stor kompetens.

– Biljana Pehrsson har gjort mycket bra med Kungsleden och det går inte att hymla med att Castellum nu tappar tung kompetens. Å andra sidan hade det varit mycket sämre att fortsätta med alternativet där det är en spricka mellan ordförande och vd, säger Joakim Bornold till Realtid.Joakim Bornold

Annons

Rutger Arnhults väg fram till ordförandeposten har kantats av stora stridigheter. I mars förra året tog han till slut hem maktkampen. Samtidigt skedde flera andra byten av styrelseledamöter. Så sent som i somras sa han att han ”aldrig någonsin kommer att vara vd” i något bolag på det sättet igen – något som dock alltså nu ändå har skett.

– Rutger har makt och gillar att utöva makt, så där Rutger Arnhult är huvudägare ska han vara vd. Det blir bäst så. Bråk eller meningsskiljaktigheter kommer aldrig att fungera i längden, säger Joakim Bornold.

Annons