Bank

Danske Banks tidigare vd tar över klubban i Landshypotek Bank

Ann Krumlinde blir ny ordförande för Landshypotek Bank. Hon har sedan 2018 ingått i bankens styrelse och efterträder nu Henrik Toll, som varit bankens ordförande sedan 2011. 

Publicerad 2020-06-17

– Vi är glada över att Ann nu tar på sig rollen som ordförande för vår bank. Hon har gedigen bankerfarenhet och samtidigt ett personligt engagemang för jord och skogsbruk. Vi är i stark utveckling och behöver fortsätta växa som bank. Ann har i tidigare roller visat dokumenterat prov på gott ledarskap, vilket vi ser som värdefullt i vår fortsatta utveckling, säger Per-Olof Hilmér, ordförande i Landshypotek Ekonomisk Förening, som äger Landshypotek Bank i en presskommentar.

Ann Krumlinde har lång erfarenhet i ledande befattningar inom den finansiella sektorn och var vd för Danske Bank i Sverige mellan 2012 till 2017. Dessförinnan har Ann bland annat varit chef för företagsmarknaden, kommunikationschef och regionchef i Danske Banks svenska verksamhet. Ann är idag verksam i flera sektorer genom styrelseuppdrag.

Nya i Landshypoteks bankstyrelse är även Ole Laurits Lønnum och Lars-Johan Merin.

Ole Laurits Lønnum är sedan 2010 koncernchef för Landkreditt i Norge och har lång erfarenhet från norsk banksektor. 

Lars-Johan Merin äger och driver lantbruksföretag och har därmed god insikt i förutsättningarna för finansiering av svenska lantbruksföretag. Han har varit aktiv i Landshypotek Ekonomisk Förening sedan 2006 och invald i Föreningens styrelse sedan 2016.

Vid bankens stämma omvaldes till styrelsen också Anna-Karin Celsing (i styrelsen sedan 2014), Nils-Fredrik Nyblaeus (2011), Johan Trolle-Löwen (2011) och Gunilla Aschan (2019). Det framgår av ett pressmeddelande.

Platsannonser

Logga in