Bank

Danske Banks tidigare Sverige-vd kliver in i Landshypotek Bank

Landshypotek Bank har valt in Ann Krumlinde i styrelsen. Krumlinde har mångårig tidigare erfarenhet från bankvärlden, bland annat som vd för Danske Bank i Sverige.

Uppdaterad 2018-10-31
Publicerad 2018-10-31

Ann Krumlide, tidigare vd för Danske Bank Sverige, tar plats i Landshypotek Banks styrelse i samband med att banken utökar styrelsen.

– Det känns väldigt bra att Ann nu tar plats i vår styrelse. Hon har en lång erfarenhet från bankverksamhet och kommer kunna bidra värdefullt i den fortsatta utvecklingen av Landshypotek Bank, säger Henrik Toll styrelseordförande för Landshypotek Bank.

Hon har mellan åren 2012 och 2017 varit vd för Danske Bank i Sverige. Innan dess arbetade hon som ställföreträdande informationschef och regionchef för östra Sverige på Danske Bank i Sverige. Idag är hon bland annat styrelseledamot för lånetjänsten Bynk.

– Det känns spännande att nu ingå i Landshypotek Banks styrelse och att vara med och utveckla en medlemsägd bank. Jag har själv ett stort intresse för näringen då jag genom min familj har anknytning till jord och skog, så frågor om svensk mat- och djurproduktion ligger mig nära. Med 30 års bred erfarenhet inom bank och finans hoppas jag kunna bidra med nya kunskaper och insikter på Landshypotek Banks fortsatta utvecklingsresa, säger Ann Krumlinde i en kommentar i ett pressmeddelande.

Landshypotek Banks styrelse utökas med en ledamot och har nu totalt åtta styrelseledamöter.

Platsannonser