Konjunktur

Danske Bank: Stabila bostadspriser – rekordhög omsättning

Prisutvecklingen på bostadsrätter inom Stockholms kommun visar på nästintill oförändrade priser under juli. Det visar Danske Banks boprisindikator.

Publicerad 2020-07-30

Prisnivån på bostadspriserna är fortfarande lägre än vad de var precis före covid-19, men på årsbasis har priserna ändå stigit omkring 4 procent. Jämfört med tidigare år har det sålts omkring 50 procent fler bostadsrätter än vad som är normalt under juli månad.

– Priserna på Stockholms bostadsrätter steg endast marginellt i juli, men under hög omsättning. Det får ses som ett styrketecken under rådande omständigheter. ”Hemestrandet” till följd av pandemin tycks ha fått hushållen att rikta intresset inte bara mot bostäder, vi noterar att priserna på till exempel fritidshus och fritidsbåtar har dragit iväg uppåt. Svårigheter i stora delar av världen att bemästra spridningen av covid-19 gör att den positiva utvecklingen på bostadsmarknaden kan bestå även om osäkerheten är fundamental, säger Michael Grahn, chefekonom Danske Bank Sverige i en skriftlig kommentar.

Platsannonser