Annons

Annons

Danske Bank satsar på ny fintechplattform

Danske Bank och DNB investerar i det danska fintechbolaget Spiir. Målet är att tillsammans bygga en ny plattform som samlar data från alla nordiska banker.

Enligt ett pressmeddelande ska Danske Bank och fintechbolaget Spiir tillsammans bygga en så kallad PSD2-plattform, Nordic API Gateway, som samlar in data från alla nordiska banker på ett och samma ställe (PSD2 är namnet på EU:s andra betaltjänstdirektiv).

I maj investerade Danske Bank 25 miljoner danska kronor i Spiir, nu utökar man investeringen med ytterligare 10 miljoner danska kronor.

Satsningen sker i samarbete med norska DNB.

Annons

Annons

”Nutidens och framtidens finansiella lösningar kräver samarbete, muskler och ett stort nätverk och den gemensamma plattformen bli avgörande för att möta konkurrensen från aktörer runt om i världen, inte minst från Kina och USA”, skriver Danske Bank i pressmeddelandet.

Spiir arbetar främst med internationella banker, leverantörer och start-ups. Gemensamt för alla kunder är att de utvecklar finansiella lösningar för de nordiska konsumenterna och företagen.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons