Fintech

Danske Bank satsar på ny fintechplattform

Danske Bank och DNB investerar i det danska fintechbolaget Spiir. Målet är att tillsammans bygga en ny plattform som samlar data från alla nordiska banker.

Publicerad 2018-12-18

Enligt ett pressmeddelande ska Danske Bank och fintechbolaget Spiir tillsammans bygga en så kallad PSD2-plattform, Nordic API Gateway, som samlar in data från alla nordiska banker på ett och samma ställe (PSD2 är namnet på EU:s andra betaltjänstdirektiv).

I maj investerade Danske Bank 25 miljoner danska kronor i Spiir, nu utökar man investeringen med ytterligare 10 miljoner danska kronor.

Satsningen sker i samarbete med norska DNB.

”Nutidens och framtidens finansiella lösningar kräver samarbete, muskler och ett stort nätverk och den gemensamma plattformen bli avgörande för att möta konkurrensen från aktörer runt om i världen, inte minst från Kina och USA”, skriver Danske Bank i pressmeddelandet.

Spiir arbetar främst med internationella banker, leverantörer och start-ups. Gemensamt för alla kunder är att de utvecklar finansiella lösningar för de nordiska konsumenterna och företagen.

Platsannonser

Logga in