Annons

Annons

Danske Bank rekryterar strateg till Wealth Management

Danske Bank rekryterar Maria Landeborn från Skandia som Senior Strateg för bankens affärsområde Wealth Management. 

Maria Landeborn kommer i sin nya roll ansvara för bankens allokerings- och placeringsstrategier samt även vara bankens talesperson i frågor som rör placeringar och privatekonomi.  

Det framgår av ett pressmeddelande.

Maria Landeborn kommer närmast från Skandia där hon haft en befattning som sparekonom. Maria har närmare 15 års erfarenhet av den finansiella sektorn där hon arbetat i olika ledande positioner, bland annat som privatekonom på SBAB och som chef för marknadsanalys på CMC Markets Plc.

– Jag är väldigt glad över att vi lyckats rekrytera Maria Landeborn. Med hennes långa erfarenhet och djupa kompetens inom placeringsområdet kommer vi stärka vårt samlade kunderbjudande inom Wealth Management ytterligare. Maria är också en etablerad och flitigt anlitad expert i externa sammanhang vilket är en enorm styrka i vår ambition att skapa ännu större kännedom om Danske Bank, säger Linda Fagerlund, chef för Affärsutveckling och Erbjudande inom Wealth Management Norden, i ett pressmeddelande.

– Danske Bank har en tydlig strategi att växa i Sverige vilket är otroligt spännande. Jag ser verkligen fram emot att få möjlighet att utveckla bankens långsiktiga strategi inom sparande och placeringar, och att göra banken ännu mer synlig på den svenska marknaden, säger Maria Landeborn, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Maria Landeborn tillträder i början av maj.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons