Danske Bank
Bank

Danske Bank implementerar transgenderguide

Som en del av arbetet med inkludering implementerar Danske Bank nu en ny gruppövergripande transgenderguide för att ge stöd för transgender-kollegor och dem som är i könsövergångsprocessen.
 

Publicerad 2021-04-01

Syftet med instruktionen är att ge så mycket stöd som möjligt för transgender, icke-binära, könsavvikande anställda och kollegor som är i övergångsprocess. Det skriver banken på sin hemsida.

– Jag är mycket nöjd med att Danske Bank genomför en transgenderinstruktion för att säkerställa att kollegor som går igenom en övergång stöds. Vi har ett ansvar som arbetsplats att få alla att känna sig välkomna och respekterade på Danske Bank, och detta är ett av flera steg på resan för att bli en ännu mer inkluderande arbetsplats, säger Karsten Breum, chef för Group HR på Danske Bank, i en skriftlig kommmentar.

Guiden innehåller specifikt principer och riktlinjer för chefer och kollegor som täcker frågor som sekretess, kommunikation, fysiska anläggningar och medvetenhetsträning. En specifik guide för chefer täcker vad man ska vara medveten om och ger vägledning om hur man kan vara stödjande om en anställd genomgår en könsövergång.

Transgender-guiden är ett internt initiativ som gäller alla anställda i Danske Bank.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in