FinansNyhet

Dansk granskning av Danskes revisorer

Publicerad

Den danska tillsynsmyndigheten för revision, Erhvervsstyrelsen, inleder en granskning av Danske Banks externa revision i spåren av penningtvättshärvan i Estland.

Andreas Henriksson

Granskningen kommer i spåren av den misstänkta penningtvätten i Danskes estniska filial, skriver den danska myndigheten i ett pressmeddelande på fredagen.

Erhvervsstyrelsen hänvisar till att bankens egen granskningsrapport, som publicerades den 19 september, indikerar att både lagen mot penningtvätt och revisionslagen kan ha överträtts i bankens externa revision.

Myndigheten har därför beslutat att inleda en undersökning av delar av revisionen som rör Danske Banks årsredovisning för 2014. Myndigheten kommer också undersöka om den externa revisorn har levt upp till penningtvättslagen i den nuvarande kundrelationen fram till 2015.

Annons

Danska Erhvervsstyrelsen är tillsynsmyndighet för revisorer och revisionsfirmor och kan på egen hand inleda utredningar om det föreligger risk för att en revisor har brutit mot revisionslagstiftningen och penningtvättslagen

Annons