Daniel Barr lämnar Folksam för Pensionsmyndigheten. Foto: Folksam.
Nytt jobb

Daniel Barr ny generaldirektör för Pensionsmyndigheten

Regeringen har utsett Daniel Barr till Pensionsmyndighetens nye generaldirektör. Barr är i dag produktdirektör och chef för produktenheten på Folksam.

Publicerad 2018-08-09

– Daniel Barr får som generaldirektör ett tydligt uppdrag att stärka Pensionsmyndigheten. Det pågår nu ett omfattande arbete för att utveckla pensionssystemet för högre pensioner och att städa upp samt göra om premiepensionssystemet, säger socialminister Annika Strandhäll (S) i en kommentar till utnämningen.

Den tillträdande generaldirektören för Pensionsmyndigheten har en examen i finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Han har lång erfarenhet med att arbeta med det allmänna pensionssystemet från bland annat regeringskansliet och finansdepartementet, som chefsanalytiker på Sjunde AP-fonden samt som chefsekonom och senare avdelningschef för fond- och finansavdelningen på Premiepensionsmyndigheten.

Barr var även bankstödschef på Riksgäldskontoret under den senaste finanskrisen. Han har också arbetat på Riksbanken.

Åren 2014–2016 var Barr programledare för Solvens II på Folksam. Sedan 2017 är han produktdirektör och chef för produktenheten på samma bolag, och ingår i den rollen i försäkringsbolagets koncernledning.

– Pensionsmyndigheten är en viktig samhällsekonomisk aktör och har stor betydelse för de allra flesta svenskar inför försörjningen på äldre dagar. Det är med stor ödmjukhet jag tar på mig detta uppdrag, säger Daniel Barr.

Barrs företrädare som generaldirektör på Pensionsmyndigheten, Katrin Westling Palm, har regeringen tidigare utnämnt till ny generaldirektör för Skatteverket.

Platsannonser