FinansNyhet

Dan Olofsson överklagar

Dan Olofsson Dan Olofsson
Publicerad

Näringslivsprofilen Dan Olofsson dömdes i tingsrätten för obehörigt röjande av insiderinformation till villkorlig dom och dagsböter. Nu meddelar han att domen kommer att överklagas. ”Detta förhållande får således klarläggas i hovrätt”, skriver han i ett mejl till Realtid.  

Annelie Östlund

Reporter

–Jag frias helt beträffande huvudåtalet om grovt insiderbrott. Beträffande andrahandsyrkandet om obehörigt röjande delar jag inte tingsrättens slutsats, varför denna del kommer att överklagas, skriver Dan Olofsson i ett mejl till Realtid och fortsätter: 

– Tingsrätten väljer att gå på lösa spekulationer om tänkbara förklaringar jag hade vid förhöret som inte var baserade på faktiska minnen, eftersom jag inte kom ihåg detta sms som skickades för 19 månader sedan. När jag sedan någon vecka efter kartlagt alla minnesbilder stod förklaringen klar, och det var att främja Vonovias bud. Och detta är lagligt. Detta förhållande får således klarläggas i hovrätt.  

Åklagare Pontus Hamilton är å sin sida inte heller helt nöjd med Dan Olofssons villkorliga dom och säger till Realtid att han ”sannolikt” kommer att överklaga den. 

Annons

 

Annons