Fastigheter

Cushman & Wakefield största säljrådgivaren

Fastighetsrådgivningsföretaget Cushman & Wakefield var största säljrådgivaren i Sverige under 2019 när det gäller transaktioner över 40 miljoner kronor på den svenska transaktionsmarknaden. 
 

Publicerad 2020-01-09

– Det är glädjande att vi 2019 återtog den topposition som vi innehade 2017 på den svenska transaktionsmarknaden. Året som gick lade vi mycket fokus på att blicka framåt och rusta befintlig organisation samt nyrekryteringar. Att vårt Capital Markets-team återigen är den största säljrådgivaren i Sverige är ett fint kvitto på att vårt arbete på transaktionssidan gett bra resultat både för oss som bolag och för våra kunder, säger Karl Persson, vd, Cushman Wakefield i Sverige i en skriftlig kommenterar.

I samband med att Cushman & Wakefield återtar förstaplatsen bland säljrådgivare i Sverige har Kristoffer Sandberg utsetts till ny Head of Capital Markets. Kristoffer Sandberg har mångårig transaktionserfarenhet från såväl rådgivarsidan som fastighetsägarsidan och ersätter Daniel Anderbring, Head of Capital Markets och Sara Vesterlund, Deputy Head of Capital Markets, som båda går vidare till nya utmaningar.

 – Jag är både glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda Sveriges främsta rådgivningsteam inom Capital Markets. Även om 2019 var ett mycket bra år med många stora och komplexa affärer är jag övertygad om att vi kan förvänta oss ett än mer spännande 2020, säger Kristoffer Sandberg om det nya uppdraget.

Under 2019 blev Cushman & Wakefield utsedd till landets bästa värderingsföretag för femtonde året i rad (enligt Euromoney) och även nummer ett inom säljrådgivning, enligt Datscha, med en marknadsandel om ca 14,5 procent.

 

Om Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield är bland de största fastighetsrådgivarna med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar bland annat capital markets, hyresgästrådgivning, värdering, uthyrning och andra tjänster. 

Platsannonser

Logga in