Cronstedt och Backlund investerar i brittiska stundentboenden

Privata svenska fastighetsbolaget Apeiron lanserar ny plattform i Storbritannien och vill investera 300 miljoner pund.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2015-10-28

Fastighetsbolaget Apeiron Real Estate lanserar en ny plattform i Storbritannien där planen är att investera 300 miljoner pund i studentboenden.

I samband med det så görs även det första förvärvet, ett objekt beläget i stadsdelen Stratford som kostar 10,35 miljoner pund. Bolaget uppskattar att dess kortsiktiga pipeline för investeringar ligger på 50 miljoner pund.

Det första objektet förvaltas av studentboendespecialisten The Mansion Group och är uthyrd till Goldsmiths, University of London som har två år kvar på sitt kontrakt.

Investeringen är Apeirons första i Storbritanniens marknad för studentbostäder.

– Marknaden har gett bra resultat de senaste åren och strategiskt belägna objekt, särskilt de med renoveringspotential fortsätter att ge möjlighet till en attraktiv avkastning för investerare, säger Apeirons managing partner Vojkan Brankovic.

Maclay Murray & Spens och JLL var svenska fastighetsbolagets rådgivare i affären.

Nyligen offentliggjorde Apeiron även en stor investering på den tyska marknaden. I december inleddes ett samarbete med en okänd global statsfond där mandatet var att investera 300 miljoner euro framför allt i Berlin.

Det mandatet uppnåddes i september efter att 900 bostäder förvärvats i Berlin men nu ska Apeiron investera ytterligare 700 miljoner euro under tre år inom ramen för samarbeten med andra institutioner.

– Partnerskapet med den globala sovereign wealth fund är en value add-strategi i just större Berlinområdet. Det är en specifik strategi för partnerskapet och det får vi inte frångå. Men eftersom de nästkommande 700 miljonerna i totalt fastighetsvärde för det första inte är enbart value add och för det andra inte enbart Berlin, klargör vi att det rör sig om andra investerare, berättade Cronstedt till Realtid.se i september.

Apeiron är ett privat fastighetsbolag där även förre Cityhold-ordföranden Rickard Backlund är inblandad.

Platsannonser