Finans

Creades säljer dotterbolaget Global

Creades säljer hela sitt innehav i dotterbolaget IABÖ Global Holding till J2L för 36 miljoner kronor. 

Uppdaterad 2018-02-21
Publicerad 2018-02-21

Global är en av Sveriges ledande oberoende leverantörer av batterier till återförsäljare och stora förbrukare. Företaget är specialiserat på fordonsbatterier och stationära batterier för larm- och nödströmslösningar. Creades övertog innehavet i Global i samband med delningen mellan Creades och Öresund 2012. Den ursprungliga investeringen i Global gjordes 2010. 
  
– Global är vårt enda dotterbolag som kommit in i portföljen som en del av arvegodset från Öresund. Vi är övertygade om att J2L är en mycket lämplig ägare för att fortsätta utveckla bolaget i den positiva riktning som vd Stefan Bohman stakat ut på senare tid, säger Creades vd John Hedberg i ett pressmeddelande.

–  Vi är glada över möjligheten att fortsätta utveckla Global ihop med VD Stefan Bohman. Global har en tydlig nisch och marknadsposition som stämmer väl överens med vad vi letar efter i nya investeringar, säger J2Ls vd Johan Lindh i pressmeddelandet.

Köpeskillingen för 100 procent av bolagets aktier är 36 miljoner kronor och erläggs kontant. Affären medför en minskning av Creades substansvärde om 0,3 procent. Transaktionen är därmed inte av sådan art att den omfattas av offentliggörandeskyldighet för Creades enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. 

Access Partners har drivit försäljningsprocessen för Creades räkning och parterna har haft juridisk rådgivning från Glimstedt (Creades) och Hansen law (J2L).  

Platsannonser

Logga in