Finans

Creades ökar i Note

Creades investerar ytterligare 46 miljoner kronor i kontraktstillverkaren Note.

Uppdaterad 2016-12-14
Publicerad 2016-12-14

Sven Hagströmers investmentbolag Creades meddelar i dag ett förvärv av ytterligare 3.167.088 aktier i börsnoterade kontraktstillverkaren Note.

Säljare var Bank Carnegie Luxembourg S.A. för Museion Förvaltning ABs räkning och Garden Growth Capital LLC (Bruce Grant).

Total köpeskilling uppgick till 45.922.776 kronor motsvarande 14,50 kr per aktie.

Creades totala investering i Note är efter förvärvet 7.780.915 aktier motsvarande 26,9 procent av kapitalet och rösterna i bolaget. Creades ägde tidigare 15,98 procent av rösterna i bolaget och var redan då största ägaren och då följt av  Carnegie som nu sålde sina aktier. Därefter är JOhan Hagberg största ägaren, följt av Garden Growth Capital och Avanza Pension.

Garden Growth Capital kontrolleras av amerikanen Bruce Grant som har en styrelsepost i bolaget.

Creades har sedan innan en representant i Notes styrelse, Daniel Nyhrén Edeen som är investeringsansvarig på Creades.

Creades förvärvade så sent som den 17 november 10 procent i den norska konkurrenten Kitron. Ett förvärv som bland andra Notes ordförande Kristian Teär hade anmärkningar på.

– Det är givetvis konstigt att vår huvudägare väljer att bli största ägare i en av våra konkurrenter. Vi får frågor från kunder och medarbetare vad det betyder, sade Kristian Teär till DI då det begav sig.

Platsannonser