John Hedberg, vd på Creades.
Finans

Creades investerar i Kaching

Creades investerar 30 miljoner kronor och blir näst största ägare i betalappen Kaching. "Creades har för avsikt att ta en aktiv del i bolagets utveckling", säger Creades vd John Hedberg

Uppdaterad 2017-02-24
Publicerad 2017-02-24

Creades investerar 15 miljoner kronor i betalappen Kaching och blir näst största ägaren med 30 procent av aktierna i bolaget. Bolaget kommer även att tillföras ytterligare 15 miljoner kronor från Creades via ovillkorat aktieägartillskott givet att vissa kriterier är uppfyllda senast den 31 augusti 2017, framgår det av pressmeddelandet.

"Förväntan är att dessa kommer uppfyllas innan sommaren", skriver Creades i pressmeddelandet.

Sammantaget har då Creades investerat 30 miljoner kronor i bolaget mot en ägarandel om 30 procent.

– Creades har en lång erfarenhet av att investera i teknologiföretag, framför allt med bäring på finansiella transaktioner och i branscher under snabb förändring. Investeringarna i Avanza och Klarna har exempelvis medfört mycket god avkastning. Kaching har en intressant position på en marknad under stark omdaning och vi ser betydande utvecklingspotential i bolaget. Vi har under processen fått stort förtroende för bolagets grundare och störste ägare Mathias Plank och hela teamet hos Kaching. Creades har för avsikt att ta en aktiv del i bolagets utveckling, säger Creades vd John Hedberg säger i en kommentar.
 
Kaching har i samarbete med Apple utvecklat en digital och mobil kassalösning, Mobile Point of Sale, baserat på iPad och iPhone. Kaching kommer till att börja med rulla ut sin lösning mot Apple Premium Resellers under våren 2017.

Enligt Creades är intresset från såväl svenska som internationella butikskedjor är stort.

"Plattformen ger företagen möjlighet att koppla ihop försäljningen online, mobilt och i den fysiska handeln samt få en bättre överblick över sin verksamhet i en enda app, vilket ger en god helhetssyn över verksamheten".        

Kaching, som ursprungligen knoppades av från mobilutvecklingsbolaget Dynamo, leds av Mathias Plank som är vd. Teamet består av seniora utvecklare med erfarenhet från bland annat Spotify och Klarna.

Bland de största delägarna i Kaching finns utöver grundaren och entreprenören Mathias Plank sedan tidigare även Richard Båge, Rustan Panday och Daniel Soussan som etablerat bland annat Mediaplanet och Insplanet samt varit delaktiga i uppbyggnaden av Storytel.

Platsannonser