FinansNyhet

Creades Instabox går in i Norge och Danmark

Publicerad

Frakttjänsten Instabox, med storägaren Creades,  går in i två nya marknader och lanserar smarta paketskåp i Norge och Danmark.

Camilla Jonsson

Efter en finansieringsrunda tidigare i april i år om 400 miljoner kronor, där Sven Hagströmers Creades stod för 75 miljoner kronor och därmed blev bolagets storägare, vill nu Instabox placera ut hundratals smarta paketskåp i de nordiska grannländerna. Målet är att göra Instabox tillgängligt för över fyra miljoner norska och danska konsumenter under 2020.

– Jag ser fram emot att erbjuda våra norska och danska grannar samma okrångliga leveranser som i Sverige. Nyemissionen från vår finansieringsrunda tidigare i år möjliggör en snabb utrullningstakt och jag är stolt över att vi redan efter några veckor kan leverera på vår plan för utlandsexspansion, säger Alexis Priftis, vd och en av grundarna av Instabox, i en skriftlig kommentar.

Sedan starten 2015 har företaget tredubblat sin omsättning år för år. Tidigare i år annonserade Instabox att företaget ställt om till fossilfria och förnyelsebara bränslen och att man i samband med detta lanserades som ett klimatsmart fraktalternativ för H&Ms alla e-handelskunder i Sverige.

Annons

– Att handla online har aldrig varit smidigare än när du kan hämta ut det du beställt samma dag, 7 dagar i veckan utan köer och krångel. Speciellt i dessa tider när konsumenter ställer högre krav på klimatsmarta, snabba och säkra leveransalternativ med så lite mänsklig interaktion som möjligt. Många av våra svenska e-handelspartners med verksamheter i Norge och Danmark är nu redo att lansera Instabox som leveransalternativ även där, fortsätter Alexis Priftis.

– Planen är fortsatt att ställa upp uppemot 3000 nya paketskåp i Sverige, vilket i sin tur skulle leda till att vi får flest antal utlämningsställen på den svenska marknaden. Detta är en rimlig långsiktig ambition även för våra nya marknader. Jag ser fram emot att Instabox blir tillgängligt i stor skala i Norge och Danmark, säger Alexis Priftis, vd och en av tre grundare av Instabox.

 

Annons
Annons