Annons

Annons

Creades in i Storytel

Sven Hagströmer investerar 25 miljoner kronor i ljudboksappen.

Sedan i maj har ljudboksleverantören Storytel uppnått 200.000 betalande abonnenter, en ökning med 50.000.

Nu har bolaget även sålt av en del av sitt ägande till Sven Hagströmers investmentbolag Creades som investerar drygt 25 miljoner i ljudboksappen, enligt Breakit.

Ytterligare ett 20-tal privatpersoner har gått in med pengar i appen, skriver Finwire. De är dock inte offentliggjorda än.

Annons

Annons

Enligt Breakit mötte Sven Hagströmer Storytels grundare första gången i tv-programmet Draknästet där entreprenörer får presentera sina affärsidéer för investerare.

– Jag var väldigt nära att investera i bolaget redan då. Sedan dess har det gått enormt bra och det är en jättebra ledning. Ibland är det bara att svälja skiten och inse att man borde investerat tidigare. Men vi går i alla fall in nu. Man behöver ju inte vara en idiot två gånger, säger Sven Hagströmer, till Breakit.

En av säljarna i Storytel är medgrundaren Jonas Tellander.

– Jag har ju belånat mig rätt mycket genom åren för att själv kunna köpa aktier, och känner väl att det är bra att bli av med den skulden, men det är en ganska liten del av mitt ägande jag säljer så det påverkar inte min roll, utan mitt ägande är långsiktigt. Jag har ingen riktig möjlighet att sälja på öppna marknaden och då får man gör det så här, under kontrollerade former, säger Storytels vd Jonas Tellander, till Finwire.

Avyttringen kommer dock inte påverka bolaget i någon större utsträckning, enligt Tellander.

– Inget nämnvärt skulle jag säga, det ska bli spännande med lite nya personer att prata med som har nya idéer och så, men det kommer inte påverka inriktning eller strategi eller något sådant. Fler goda råd från bra personer. Det är så vi har byggt framgången med Storytel hittills, Jonas Tellander, till Finwire.

Utöver den stora tillströmningen av nya abonnenter har bolagets omsättning dubblats varje år sedan starten 2009. I fjol omsatte bolaget 147 miljoner kronor, skriver Breakit.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons